Hirdetés

Computex 2013: ASUS VivoPC és VivoMouse, a két érdekes koncepció

A Computex nulladik napján további újdonságokat leplezett le az ASUS. A VivoPC egy kisméretű, akár a nappalink elegáns tartozékaként is funkcionáló kompakt PC koncepció.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A tetszetős, mindössze 56 milliméter magas alumínium házikó valamilyen (Ivy Bridge vagy Haswell) alacsony fogyasztású mobil(?) Intel processzort fog rejteni. A grafikáról a processzorba integrált IGP fog gondoskodni, melyhez legfeljebb 16 GB rendszermemória lesz társítható két SO-DIMM modul formájában. Utóbbinak hála a memória mérete házilag is módosítható lesz.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ezenfelül a háttértár otthoni, egyszerű cseréje is megoldható lesz. Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy a boltok polcaira HDD-vel vagy SSD-vel kerül majd fel a VivoPC, de természetesen az sem kizárt, hogy több kivitel is elérhető lesz.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A hálózati csatlakoztatási lehetőség tekintetében IEEE 802.11a/b/g/n/ac szabványú Wi-Fi, Bluetooth 4.0, valamint 100 Mbps-os Ethernet kapcsolatra lehet majd támaszkodni. A hátlap az utóbb említett LAN aljzaton túl összesen 6 darab USB portot (ebből 2 db 3.0), egy VGA és HDMI kimenetet, valamint az audiokimeneteket tartalmazza. Utóbbiakat nem feltétlenül kell kihasználnunk, hisz a kis masinában a vállalat SonicMaster technológiáját alkalmazó kis hangszórók is lapulnak.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az iménti PC-hez Ideális társ lehet a VivoMouse, mely az optikai egér és a touchpad képességeit egyesíti. Természetesen mindezt vezeték nélkül teszi, amihez a jól megszokott 2,4 GHz-es frekvenciát és egy USB-s vevőegységet alkalmaz. A kapcsolat áramellátásáért két szabvány (AA méretű) ceruzaelem felel.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az újdonságon található érintőpad szintén alumínium felhasználásával készült, mely alatt az érzékelő legfeljebb 1200 DPI felbontásra képes.


Összeillő páros (forrás: PROHARDVER!) [+]

A két ASUS Vivo újdonság kereskedelmi debütálása a harmadik negyedévben várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés