Computex 2014: izmosabb 8"-es tablet, mobilok és hordható eszköz az Acernél

Az Acer New York-i bemutatója után volt egy kis hiányérzetünk az új tabletkínálattal kapcsolatban, hiszen az Acer akkor egy belépőszintű táblagépet (One 7) és egy phabletet (Tab 7) mutatott be, míg az A sorozat hagyományos modelljeinek utódja nem került terítékre. Persze már akkor biztosra vettük, hogy mindez csak idő kérdése: az Iconia Tab 8 táblagép, a friss Liquid okostelefonok, valamint a korábban már emlegetett okos karperec bemutatásával az éppen zajló tajvani Computexig vártak.

Acer Iconia Tab 8 (A1-840 FHD)
Acer Iconia Tab 8 (A1-840 FHD) [+]

Az Iconia Tab 8 (azaz az A1-840 FHD) egyébként a nemrégiben tesztelt A1-830 feljebb pozicionált, frissebb modelljének tekinthető, hiszen a kijelzőméret nagyjából ugyanaz, viszont a felbontása 1920x1200 képpont, természetesen IPS panellel. A kijelző maximális fényerejéről nincs információ, de most megfejelték egy olyan réteggel, ami jelentősen csökkenti az ujjlenyomatok "vonzódását" –  és a jelenlévők szerint meglehetősen hatékonyan működik ez a kialakítás.

Az Acer Iconia Tab 8 alumínium hátlapja
Az Acer Iconia Tab 8 alumínium hátlapja [+]

A lehetőségekhez mérten a megjelenésre is adtak, a 8,5 milliméter vastag, alumíniumhátlapos masina 360 grammot nyom. Ebbe sikerült belepréselni az említett kijelzőt és a szintén újnak számító, négymagos Intel Atom Z3745 SoC-ot a hozzá társított 2 GB RAM-mal és 16 vagy 32 GB-os tárhellyel, mely utóbbi természetesen bővíthető microSD memóriakártyával. A felhozatalban van még micro HDMI kimenet, sztereó hangszóró, IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és videónézés közben 7,5 órás üzemidőre képes akkumulátor is, illetve az elmaradhatatlan dupla kamera; az előlapi 2, a hátlapi 5 megapixeles, vaku nélkül. Operációs rendszerben a legfrissebb Androiddal (4.4.2 KitKat) és a korábbi modellekből már ismerős egyedi kiegészítéssel (TouchWakeApp) lesz dolgunk.

Acer Iconia Tab 8 (A1-840 FHD)
Acer Iconia Tab 8 (A1-840 FHD) [+]

A hírek szerint az Iconia Tab 8 július közepén érkezhet az európai boltokba, ahol 199 eurós kezdőárra lehet számítani.

Mint említettük (bár nem vágnak profilunkba) okostelefonok is érkeztek szép számmal a Liquid szériába, illetve a Liquid Leap okos karperec (és egyben a gyártó első hordható eszköze) is megtekinthető volt, ami a Liquid Jade okostelefon mellé lesz elérhető.

Acer Liquid E600 Acer Liquid E600
Acer Liquid E600 [+]

Acer Liquid E700
Acer Liquid E700 [+]

Acer Liquid Z200 Acer Liquid Z200
Acer Liquid Z200 [+]

Acer Liquid Leap Acer Liquid Leap Acer Liquid Leap
Acer Liquid Leap [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények