Acer blog@New York: Iconia Tab 7 - nem csak egy tablet

Az Iconia család újabb héthüvelykes tablettel, fedőnevén a Tab 7-tel bővül. Azaz nevezzünk inkább phabletnek, hiszen a MediaTek MT8382 SoC köré épített, 1280x800 pixeles IPS érintőkijelzővel szerelt A1-713HD (a valódi típusjelzés szerint) ugyanis a hagyományos 3G-n felül rendelkezik telefon funkciókkal is, de a méretei miatt érdemes inkább headsettel használni, hogy ne nézzünk ki röhejesen, ha az utcán sétálva kell egy hívást lebonyolítanunk.


[+]

A mindössze 298 gramm tömegű és 8,8 milliméter vastag, alumínium hátlapos táblagépre egyébként Android 4.4 operációs rendszer kerül, így ez egyben a gyártó első Android KitKatre épülő terméke. Hozzá kell tennünk (és dicséretére legyen mondva) a próba során a sample elképesztően jó sebességet produkált, így a teljesítménnyel nagyon elégedettek voltunk, bár a végleges konklúziót majd csak a végleges termék kapcsán érdemes majd levonni.


[+]

A SoC mellett egyébként csak 1 GB RAM és 8/16 GB eMMC tároló teljesít szolgálatot, illetve kapott két kamerát is (0,3 és 5 megapixel az elő- és hátlapon). Az akku kapacitásáról nem esett szó, de aktív használat mellett a hatórás üzemidőt ígér a prospektus.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények