Computex 2016: a Thecus igazságos, Linux és Windows NAS-t is hozott

Abszolút meghagyják ezáltal a választás szabadságát a két új, két merevlemezes hálózati adattáruknál.

Nem is olyan rég jelent meg hasábjainkon Windows Server operációs rendszert futtató Thecus NAS-ról teszt, azonban a Computexen is láttunk tőlük továbbiakat. Az új, két merevlemezfiókkal rendelkező W2810PRO nem sokkal a rendezvény előtt lett részükről bemutatva. A tesztelt példányhoz hasonlóan érdeme, hogy az árban az operációs rendszer licence is benne foglaltatik.

Linux és Windows békésen egymás mellett
Linux és Windows békésen egymás mellett [+]

Viszont kapott két testvérkét is, amelyek a 2016-os Computex előtt nemigen üdvözölhették a nyilvánosságot, tehát teljesen frissek. Az N2810 és az N2810Plus páros a Thecus által testreszabott Linux operációs rendszert használ, így az ára is mérsékeltebb lehet a fentinél. A sima változat kétmagos, asztali Intel Celeron N3050 típusú Cherryview lapkát (Braswell) használ 2 GB RAM társaságában. A Plus verzió rádupláz, magszámban és fedélzeti tárban is, hiszen Intel Celeron N3150 processzora már négymagos, miközben alapórajele is megegyezik a kisebbikével, rendszere pedig már 4 GB RAM-ból gazdálkodhat.

A W2810PRO és az N2810-es széria A W2810PRO és az N2810-es széria
Az N2810-es széria és a W2810PRO [+]

A HDMI kimenettel is rendelkező készülékek és a fejlett multimédiás képességekkel rendelkező Gen8-as Intel grafikus mag kombinációja a NAS-okat multimédiás szerepkör teljesítésére is alkalmassá teszi. A Thecus szerint a kisebb modellnek sem akadály a 4K lejátszás, többet azonban nem árulnánk el az ígéretes eszközről, mivel hamarosan tesztünk is jelenik meg róla. A Thecus standján látott többi eszközről a galériában további képeket helyeztünk el. Közülük a már egy ideje a piacon levő, ötlemezes N5810PRO érdemel említést a beépített szünetmentes áramforrásával.

Az N5810PRO szünetmentes áramforrása segít elkerülni az adatvesztést
Az N5810PRO szünetmentes áramforrása segít elkerülni az adatvesztést [+]

Előzmények

Hirdetés