Hirdetés

Computex 2017: összefog a HTC és az Intel a vezeték nélküli VR-ért

A HTC Vive-hoz a Santa Clara-i óriáscég tervez majd vezeték nélküli működést biztosító kiegészítőt.

A virtuális valóság piacának egyik nagy problémája, hogy a ma elérhető, PC-hez szánt headsetek vezetékes megoldások, vagyis a felhasználási módtól függően okozhatnak kellemetlen élményeket is. Nyilván egy teljes immerzióra építő VR játékban a kábelek csak akadályt jelentenek, hiszen esetleg rájuk léphet a felhasználó, vagy szimplán a zavartalan mozgást nehezíthetik meg.

Emiatt is kutatnak a cégek a vezeték nélküli képtovábbítás irányába, amiről pár hónapja egy tanulmány is készült, és erről az alábbi írásban beszámoltunk. Ettől nyilván a tényleges gyártói implementációk eltérhetnek, ez pusztán magának a problémának az átfogó vizsgálata a lehetséges megoldásokat is számba véve.

A HTC a Computexen bejelentette, hogy szövetségre lépnek az Intellel, annak érdekében, hogy a vezeték nélküli VR-t minél hamarabb megvalósítsák. Itt nem csak szimplán a képtovábbítás megoldásáról van szó, ugyanis ez önmagában nem elég, a tartalmat gyorsan is kell biztosítani. A két cég az IEEE 802.11ad szabványt jelölte ki lehetséges megoldásként, és az Intel fejleszt a HTC Vive-hoz olyan kiegészítőt, amelyet majd a HTC fel tud kínálni a felhasználóknak.

Az előzetes adatok alapján a prototípus 60 GHz-es sávban működik, és a mérések szerint az alkalmazott WiGig megoldás 7 ezredmásodpercnél kisebb késleltetést biztosít a környezettől függetlenül. Mindemellett támogatja azt is, hogy több felhasználó osztozzon ugyanazon a téren.

Ennél többet sajnos egyik érintett sem árult el, de tartanak egy bemutatót a június közepén esedékes E3-on.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés