Computex 2018: további ROG-kiegészítők

Ha a telefon, a vízhűtés és a notebook nem elég, akkor jó hír lehet, hogy a perifériákon és hálózati eszközökön is dolgoztak az ASUS-nál.

A ROG sajtóesemény fő helyét elfoglaló telefon, illetve a tápegység és vízhűtés hármason túl a perifériákon is fejlesztett az ASUS. Az újdonságok között a legnagyobb hangsúlyt a Delta névre hallgató fülhallgató kapta – a név a háromszögre emlékeztető formájú dizájnra utal, amelyről nem hiányzik az Aura Synckel kompatibilis nyolczónás LED rendszer sem. Került egy LED a mikrofonra is, ez akkor világít, ha elnémítottuk.


[+]

Az eszközön az ESS ES9218 DAC-ot találjuk a hangzatos QUAD DAC technológiával (tehát valójában nem egy 128 bites, hanem négy 32 bites DAC dolgozik a chipben, párhuzamosan, különböző frekvenciatartományokra leosztva), amelyre támaszkodva – az ASUS ígérete szerint – 127 dB-es jel-zaj arány érhető el. A zárt kialakítású fülesben a cég 50 mm-es Essence hangsugárzói dolgoznak a 20-40 000 Hz-es frekvenciatartományon.


[+]

A headset számítógép, illetve más eszközök felé egy Type-C konnektort kínál, ami egyértelmű bólintás a ROG Phone felé (hiszen így ahhoz adapterek nélkül csatlakozhatunk vele), de persze a készülék dobozában ott lapul egy Type-C-Type-A átalakító is. A ROG Delta érkezése nyáron várható.


[+]

A további perifériás fejlesztések között kapunk egy új egeret, a Gladius II Wirelesst, a tavalyi Gladius II vezeték nélküli testvérét. Ebben egy 16 000 dpi-s felbontást kínáló PixART szenzor dolgozik, mellette pedig szükség esetén lekapcsolható, háromzónás RGB világítást, Bluetooth és RF adatátvitelt találunk. Az egér mellé jön a Balteus Q egérpar – 370 x 230 mm-es felülettel, 15 zónára osztott világítással és Qi töltési képességgel. Érkezik majd egyébként egy Qi-mentes változat is, várhatóan olcsóbban (árakat még egyik terméknél sem árultak el), illetve egy USB kivezetéssel is, így nem bukunk egy portot csak az egérpad miatt.


[+]

A hálózati részen a fő újdonság az általunk is tesztelt Rapture router nagyobb testvére, a GT-AX11000 volt. Az ismerős dizájn mögött egy IEEE 802.11ax szabvánnyal is kompatibilis eszköz lapul, amelynél a három sáv összeadott sávszélessége megközelíti a 11 Gbps-ot. Mint elődjénél, itt is a játékosok kiszolgálása a legfontosabb, tehát lehetőségünk van például egy dedikált 5 GHz-es sávot fenntartani a „gamernek” azonosított eszközök számára. Nem hiányzik a többi, játékosokra optimalizált funkció sem, a Game Boost QoS rendszer hatékonysága pedig állítólag négyszeresére nőtt. Újdonságként egyébként a Gaming mode már egy külső gombbal is aktiválható, nem kell a kezelőfelületre belépni játék előtt – a gamingre dedikált LAN port pedig 2,5 Gbps-os Ethernetet kínál.


[+]

A nagy lakásban élők számára készült egy ROG-dizájnú mesh rendszer is, AX6100 néven – a ROG-hoz illeszkedő dizájnú csomag alapesetben két eszközt tartalmaz, ezt lehet további állomásokkal bővíteni. A megoldás az ASUS AiMesh technológiáját is támogatja, tehát akár más AiMesh-kompatibilis routerekkel is összekapcsolható, elég, ha azok az IEEE 802.11ac-t ismerik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés