Megjött az új ROG csúcsrouter

Az ASUS GT-AX11000 a világ első háromsávos, IEEE 802.11ax-re képes egységeként érkezik meg a piacra.

Még a Computexen, a ROG standon botlottunk bele a gyártó GT-AX11000 névre hallgató, új routerébe, amely az általunk is tesztelt Rapture-t lett volna hivatott leváltani. Azért csak lett volna, mert a bejelentés óta eltelt több hónap, úgy tűnik, mostanra sikerült mindent megfelelően előkészíteni ahhoz, hogy az ünnepek előtt boltokba kerüljön a router, amelynek különlegessége, hogy ez lesz az első háromsávos, IEEE 802.11ax szabványú hálózatok használatára is képes egység a piacon.


[+]

A „kisebb” testvérhez nagyon hasonló dizájnú AX11000 hozza mindazt, amit az IEEE 802.11ax ígér, tehát extra gyorsaságot, nagyobb lefedettséget, és persze megkapja ugyanazokat a gyártói extrákat is, amelyeket annál megismertünk. A hátoldalon egy 2,5 Gbps-os Ethernet portot dedikáltak játékosoknak – ez annyiból kelt némileg csalódást, hogy a piacon már megjelentek a 10 GbE-vel szerelt alaplapok és kiegészítő kártyák is (az ezek nyújtotta plusz élmény kézzelfoghatósága már más kérdés). Emellett persze ott van a korábbról ismerős link aggregation is, mely két Ethernet port összefogásával 2 Gbps sávszélességet kínál. A rádiós oldalon az egyik 5 GHz-es sávot dedikálhatjuk a játékos kliensek számára.

Nyilván az új router sem maradhat ki az RGB kínálta előnyökből sem, tehát AURA Sync kompatibilis világítással is felszerelték, ez egyébként újdonság, a Rapture nem rendelkezett ezzel a képességgel, mint ahogy a Gaming üzemmódot aktiváló fizikai gomb is hiányzott róla.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés