Computex 2018: tápok, LED-ek és házak a Corsairnél

A cég egy olcsóbb és egy drágább tápszériát, néhány módosított házat és egy új RGB LED-es rendszert is bemutatott.

Egy gondosan besötétített szobában állította ki újdonságait a Corsair – talán nem véletlenül, lévén ezek jó része kapcsolódik az RGB LED-ekhez. Ilyen például az új iCUE szoftver, amely egy ideje már elérhető volt béta verzióban, de most elkészült a végleges változat. Ha tehát valaki rengeteg Corsair termékkel rendelkezik, és szeretné összehangolni ezek világítását, vezérelni az effekteket, és így tovább, akkor már kezdheti is a letöltést.


[+]

A végleges iCUE mellé érkezik egy vele vezérelhető prémium kategóriás memóriasorozat is, a Vengeance RGB Pro család – XMP 2.0, 4600 MHz-es maximális frekvencia, alumínium hűtőbordázat és persze RGB világítás (amely az iCUE mellett azért az elterjedtebb alaplapi rendszerekkel is kompatibilis) a legfontosabb jellemzők. A Vengeance RGB Pro széria valamikor júliusban jön, árát a kiállítók inkább nem akarták megbecsülni, de várhatóan nem lesz olcsó.


[+]

Szintén az iCUE megjelenésének örömére készült egy „RGB SE” változat a jól ismert Obsidian 500D-ből. Itt sötétített edzett üveg előlap, Commander Pro vezérlő és három darab LL120 RGB ventilátor jelenti az eltérést a standard 500D-hez képest. Ez a ház már elérhető, ajánlott ára 250 dollár. Új termék viszont a Crystal sorozatba érkező 280X ház, amely microATX méretű alaplapokhoz készült, kétkamrás belső felépítéssel rendelkezik, és fekete és fehér színben is elérhető, RGB fényekkel és anélkül.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az edzett üveg oldalakkal bőven ellátott, zömök hasábba felül 240 vagy 280, elöl pedig 240 mm-es radiátorokat szerelhetünk, emellett pedig két 3,5”-es és három 2,5”-es meghajtót lehet elrejteni benne. Az RGB változat két LL120 RGB ventilátorral és Lighting Node Pro vezérlővel érkezik, ára pedig a sima változat esetében 120, míg az RGB-s modellnél 174 euró körül alakulhat.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A tápegységek kategóriájában két családdal bővül a Corsair portfóliója: az alsóbb szegmensben lesz elérhető már Európában is a Vengeance 80 Plus Silver sorozat, és a felsőbb, de kisméretű tápok között az SF 80 Plus Platinum. Az előbbi széria egyelőre egy 650 és egy 750 wattos taggal indul, melyek félmoduláris kábelezésűek és félpasszív hűtést is kaptak, alacsony terhelésen tehát némán dolgozhatnak. Extra képességként egy kapcsolóval válthatunk egy illetve több ágra bontott 12 voltos topológiák között. Ami az SFX méretű SF sorozatot illeti, itt egy 450 és egy 600 wattos változatot kapunk, teljesen moduláris kábelezéssel és itt is félpasszív hűtéssel. A belsőt illetően itt kizárólag Japánból származó kondenzátorokat találunk, és standard kiegészítő az SFX-ATX átalakító keret is.

Az új tápegységek közül az öt éves garanciával rendelkező Vengeance-ok ára 85 illetve 95 dollár, míg az SF család tagjai 100 illetve 140 dollár körüli áron érkeznek majd júliustól.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Utolsó újdonságként megnézhettük még a HS70 Wireless headsetet – mint a nevéből is látszik, vezeték nélküli hangátvitelt kapunk, 50 mm-es sugárzókat és PS4 kompatibilitást. Amennyiben PC-vel használjuk, akkor az iCUE szoftverrel kombinálva még virtuális 7.1 hangzás is rendelkezésre áll. A készülék egyébként igényes kivitelű és strapabírónak is tűnik, hosszú távú kényelmét a rendelkezésre álló 10 percben nem tudtuk megítélni, de szorítóerejét nem éreztük sem gyengének, sem túl erősnek. A HS70 Wireless fehérben, feketében illetve „SE” színben érhető el – utóbbi valójában egy krémszínű betétekkel kombinált feketét jelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés