Hirdetés

Computex 2019: a ROG szériába is érkezett egy hordozható monitor

A ZenScreen Go után újabb könnyen szállítható megjelenítőt mutatott be a tajvani gyártó, ezúttal a gamerekre gondolva.

Már a 2016-os IFA kiállítás óta létezett olyan monitora az ASUS-nak, ami akkumulátorról is tud üzemelni és elsősorban a hordozhatóságra lett kihegyezve. Az idei Computexre egy újabb modellel készült a gyártó, amely a ROG Strix Go XG17 megnevezésből sejthető módon a játékosoknak készült.


[+]

Ezt az állítást a specifikációk is megerősítik, a 17,3 hüvelykes, matt felületű IPS panel Full HD felbontással rendelkezik, képfrissítési rátája pedig 240 Hz, emellett 48 és 240 Hz között a VESA Adaptive-Sync is támogatott. A monitor fali aljzatról is táplálható, de út közben is használhatjuk legfeljebb 3 órán keresztül (legmagasabb képfrissítés mellett, ennek mértéke állítható), amit a beépített 7800 mAh-s akkumulátor tesz lehetővé. A csatlakozók között két darab USB Type-C és egy darab micro HDMI 2.0 bemenetet is találunk, ezeken keresztül köthetjük össze az XG17-et notebookunkkal, okostelefonunkkal vagy konzolunkkal. Akkor sincs nagy baj, ha otthon hagytuk a fejhallgatónkat, hiszen a monitor két darab 1 watt teljesítményű hangszóróval is rendelkezik, ami nyilván nem válthat ki egy minőségi headsetet, de szükségmegoldásnak tökéletes.


[+]

A szálcsiszolt fém borítás bizonyára ellenálló lesz a szállítás közbeni behatásokkal szemben, az előlapot egy támasztékként is funkcionáló kijelzővédő „tok” védi a karcolásoktól. A képi beállítások, mint például a kontraszt, a színek és az input lag testreszabásában a DisplayWidget szoftver lesz segítségünkre, amelyben találunk egy úgynevezett GameVisual funkciót is, ez játéktól függően, automatikusan képes változtatni a beállításokat a lehető legnagyobb játékélmény érdekében.


[+]

Később a gyártó elérhetővé tesz egy külön megvásárolható kiegészítőt, mellyel a notebook kijelzője fölé tudjuk rögzíteni az XG17-et, így pedig nem lesz szükségünk egy notebookénál nagyobb alapterületű helyre.


[+]

Az ASUS az újdonságának áráról és megjelenésének időpontjáról ezúttal is mélyen hallgatnak, de ha abból indulunk ki, hogy a ZenScreen ára is 90-100 ezer forint körül tanyázik, valószínűleg ez sem lesz olcsó mulatság.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés