Computex 2019: újabb ax-es mesh router az ASUS-tól

Az AX6600 nemcsak gyorsabb, de csinosabb is a nemrég tesztelt AX6100-as párosnál.

Május végén teszteltük az ASUS kiváló, már IEEE 802.11ax rádiót használó mesh rendszerét, az AiMesh AX6100-at, amelynek egyik szokatlan tulajdonsága, hogy ahelyett, hogy megpróbálna finoman beolvadni a lakás belső terébe, inkább igyekszik magára vonni a figyelmet a cégtől már látott, pókszerű, szögletes formáival. Ehhez képest a most bemutatott AiMesh AX6600 már sokkal inkább illeszkedik az ilyen rendszereknél megszokott vonalba, tehát letisztultabb, egyszerűbb formatervet kapunk, nagyjából a Netgear Orbihoz hasonló vonalakkal, és mérete is hasonló.


[+]

Az újdonságot a névben is jelenlévő 6600-as szám mutatja: az RT-AX92U routerekkel ellentétben az itt alkalmazott egységek már mindkét 5 GHz-es sávban IEEE 802.11ax-et tudnak, tehát a backhaul és a node-kliens csatornák egyszerre dolgozhatnak ezen a sebességen. A 6600 Mbps persze továbbra is csak a marketingeseknél létezik, de a 6100 tesztjéből is kiderült, hogy az új szabvány igenis elég szép sebességre képes.


[+]

További extra, illetve a fórumot követőknek is jó hír, hogy a WAN port immáron 2,5 Gbps-os, a LAN oldalon viszont egyelőre maradt a portösszefogás, mint lehetőség. Gigabites LAN portból egyébként három áll rendelkezésre, és kapunk még egy USB 3.1-es aljzatot is, ezen a téren tehát történt némi visszalépés.

Az AiMesh AX6600 valamikor a harmadik negyedévben, vagy később érkezhet meg, ára egyelőre nem ismert, de nem valószínű, hogy olcsó lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés