Méretüket meghazudtolóan könnyű Cooler Master egerek érkeznek

Egy papíron impresszívnek mutatkozó ikerpár jelenik meg a boltok polcain, és még a wireless variáns sem lépi túl az 59 grammos súlyhatárt.

Úgy látszik, hogy a Cooler Master igen szépen jön fel az elsősorban játékosokat célzó egerek szegmensében, hiszen a sikeresnek mondható és rendkívül összeszedettnek nevezhető (ugyanakkor az első batch-ekben minőség-ellenőrzési problémákkal küzdő) MM710, illetve MM720 után két újdonsággal lepték meg a nagyérdeműt, amelyek pehelysúlyban indulnak a vásárlók kegyeinek meghódításáért; bemutatkozik a vezetékes MM730 és a kábelmentes MM731.

Cooler Master MM730
Cooler Master MM730 [+]

A feketében és fehérben készülő, hatgombos páros méretre és formára azonos, 122,3 mm hosszú, 69 mm széles és 39,1 mm magas, a fő klikkjeik alatt "70 milliós" LK optikai kapcsolók vannak, a görgőik encodere pedig optikai letapogatással dolgozik.

Cooler Master MM730
Cooler Master MM730 [+]

A jobbkezes, "ergonomikus" vonalvezetésű kurzorkergetők bendőjében egy eleddig tisztázatlan típusú, 400 ips-es és 50 g-s, PixArt Optical Sensornak nevezett érzékelő munkálkodik, ami a 730-asban 16 000, a 731-esben 19 000 cpi-ig skálázódik, és a specifikációs lista szerint aktív angle snappinget használ. Hogy ez kikapcsolható-e, az kérdéses, ám a mozdulatainkat némileg kiegyenesítő funkció szeretete személyes preferencia függvénye, és ha nem is lehet deaktiválni, nem feltétlenül célszerű csupán ennek alapján leírni a perifériát, mivel zsengébb korunkban mi is egy predictionnel operáló modellel puffogtattuk a valaha legjobb statisztikáinkat; egy próbát szerintünk azért megér a történet.

Cooler Master MM731
Cooler Master MM731 [+]

Az igazán izgalmas részlete a bejelentésnek a tömeget érinti, ugyanis a vezeték nélküli, 2,4 GHz-es frekvencián kommunikáló darab 59 grammot nyom a mérlegen, noha 5.1-es Bluetooth kapcsolatra szintúgy képes a jószág. Impozáns adatok ezek, mert egyrészt a patkány nem kicsi, másrészt a burkolatán nincsenek lukak, és a tenyértámaszon megpihenő céglogón, valamint a görgőn még némi RGB fényjáték is – amely cpi indikátorként szintén működhet – a tiszteletét teszi. Ha ez nem volna elég, a madzagos testvér tovább csigázza a kedélyeket, mert 48 grammra karcsúsodott!

Cooler Master MM731
Cooler Master MM731 [+]

A vezeték nélküli Cooler Master üdvöske 500 mAh-s akkumulátort kapott, ami rádiófrekvenciás üzemmel 72, Bluetooth interfésszel pedig 190 órás használati időt ígér (a gyári oldalon fordítva szerepel, viszont ez csak apró figyelmetlenség a vállalat részéről), persze lekapcsolt világítás mellett. A töltés egy 1,8 méter hosszúságú Type-C/Type-A kábellel történik, de a 730-ashoz úgyszintén ilyet mellékelnek, és az izzadósabb kezű felhasználók örömére a termékek dobozából egy grátisz grip szettet halászhatunk elő. A beviteli eszközök hasán 95 százalékos PTFE tappancsok állomásoznak.

Balról jobbra: Cooler Master MM730 és MM731 profilból
Balról jobbra: Cooler Master MM730 és MM731 profilból [+]

A 2 éves garanciával értékesítésre kerülő újoncok árait nettó 80, továbbá 90 dollárban állapították meg. A szoftveres hátteret természetesen a gyártó centralizált platformja, a MasterPlus+ adja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés