Csak a marketinghez kellett a GeForce GTX 295?

Az NVIDIA jelenlegi leggyorsabb grafikus kártyája az év legelején rajtolt, és a várakozásoknak megfelelően elvégezte a feladatát. De hogy miért is a múlt idő? A zöldek partnerei bejelentették, hogy a két darab 55 nm-es gyártástechnológiával készülő GT200 kódnevű grafikus processzorral operáló GeForce kártya gyártása határozatlan ideig szünetel. A kiszivárgott információk szerint az NVIDIA az aktuális csúcskártyáját jelentősnek mondható veszteséggel forgalmazza, így a jó eredményeket produkáló termék igencsak negatívan hat majd a negyedéves eredményekre.

A szakértők szerint a GeForce GTX 295-nek csak egy feladata volt: belevésni az emberek tudatába, hogy az NVIDIA gyártja a világ leggyorsabb grafikus kártyáját. Ezt a termék gyakorlatilag teljesítette is, így a gyártás beszüntetése teljesen logikus döntés. A partnerek elmondása alapján a készlet erejéig teljesítik a GeForce GTX 295-re vonatkozó megrendeléseket, ám arra senki sem tudott választ adni, hogy mi lesz a raktárak kiürülése után.


Már nincs sok hátra az életéből

A gyártók jelezték a zöldeknek, hogy nem fogják felvállalni a veszteséges forgalmazást, így a csúcs-GeForce gyártásának kiszervezése gyakorlatilag elképzelhetetlen. Ennek megfelelően az utolsó GeForce GTX 295 szállítmányok kiadása után a termék tulajdonképpen csak papíron fog létezni. Bár az NVIDIA dönthet úgy, hogy újrakezdi a gyártást, mindenképpen mérlegelniük kell, hogy a veszteségek felvállalhatók-e a jelenlegi helyzetben. Amennyiben bárki gondolkodna az említett kártya beszerzésén, érdemes a tettek mezejére lépnie, mielőtt ténylegesen véget ér a forgalmazása.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés