Csúcssebességű DVD-íróval rukkolt elő a Samsung

Hamarosan megjelenhet a boltokban a Toshiba és a Samsung közös optikai egységeket fejlesztő vállalatának leggyorsabb DVD-írója, az először a CeBIT-en bemutatott Samsung WriteMaster SH-S203. Az akár 20x-os írási tempót is elérő újdonság az összes jelenleg piacon lévő és elterjedt DVD és CD nyersanyagra képes adatot rögzíteni, sőt a gyártó ígérete szerint az író egy későbbi firmware-frissítés után teljes kompatibilitást nyújt majd a még meg sem jelent kétrétegű újraírható DVD-kkel (DVD±RW DL).

A Samsung SH-S203 ráadásul a cég sajtóközleménye szerint a legkevésbé sem válogatós: az OverSpeed technológia révén az író a jó minőségű, 16x tempóra hitelesített lemezekere is 20x sebességgel ír, a megfelelő nyersanyag kiválasztásával így sokat spórolhatnak a felhasználók. Az egység a DVD-RAM korongokat is a jelenleg elérhető leggyorsabb; 12x írási tempó mellett tölti meg adatokkal, jóllehet az ehhez szükséges lemezek egyelőre nem érhetők el Európában.

 

Samsung SH-S203
Médium Írás Olvasás
DVD+R DL 16x 12x
DVD+R 20x 16x
DVD+RW 8x 12x
DVD-R DL 12x 12x
DVD-R 20x 16x
DVD-RW 6x 12x
DVD-RAM 12x 12x
DVD-ROM 16x
CD-ROM 48x
CD-R / CD-RW 48x / 32x 40x

A rendszerhez Serial ATA interfészen (később PATA változat is elérhető lesz) kapcsolódó SH-S203 a többi WriteMaster íróhoz hasonlóan rendelkezik az írási minőséget javító SAT (Speed Adjustment Technology), TAC (Tilt Actuator Compensation) és Double OPC (Optimim Power Control) fejlesztésekkel. Az SH-S203-ba 2 MB puffermemóriát épít a gyártó, a CD-k és DVD-k átlagos elérési ideje rendre 110 és 130 milliszekundum. A Samsung a szokásos módon az alapfunkciókat tartalmazó Nero programcsomaggal hozza forgalomba az SH-S203-at, mely fekete és csontszínben is elérhető lesz mind a végfelhasználók, mind a rendszerépítők számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés