Hirdetés

Csúszhat az AMD Genoa platformjának elérhetősége

A fontos megrendeléseknél valószínűleg teljesíti az igényeket a cég, de a tömegpiac várhat pár extra hónapot.

Még az idei év tavaszán írtunk arról, hogy szivárognak az adatok az AMD Genoa platformjáról. A rendszer képességei felületesen ismertek, és azt is említettük anno, hogy a következő esztendő első felében érkezhet. A friss adatok alapján a start jövő tavaszra volt tervezve, most viszont inkább a nyár vége tűnik realitásnak. Az ugyanakkor valószínű, hogy a cég a kritikus fontosságú projekteknél időben teljesíti a megrendeléseket.

Pontosan nem tudni, hogy mi okozza a csúszást, de készül egy új lapkarevízió, vagyis jó eséllyel hibajavítás történik, ami egyébként nem ritka dolog a chiptervezés során.

A fentieknek köszönhetően az Intelnek némi szerencséje is van, hiszen a Sapphire Rapids hasonló időszakban válik elérhetővé, sőt, ha jól dolgoznak, akkor pár héttel a Genoa előtt megjelenhet.

Készül viszont az AMD egy köztes fejlesztéssel is, ugyanis a Milan platform az év vége felé kap egy kiegészítést. Ez Milan-X kódnéven fut, és lényegében arról van szó, és a Computexen bemutatott 3D V-Cache nevű technológiát veti be. Ennek hála az aktuális EPYC sorozat 256 MB-os megosztott L3 gyorsítótára 768 MB-osra nő. Ennek leginkább a memóriaintenzív feladatok látják majd előnyeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés