Hirdetés

Csúszik az Intel Braidwood technológia bevezetése

Korábban már beszámoltunk az LGA1156 foglalathoz készített lapkakészletek újításairól, azonban a Braidwood technológiát – az előzetes híresztelésekkel ellentétben – mégsem vezetik be a Westmere éra alatt. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a P57-es és a H57-es lapkakészlet sem debütál majd.

A Braidwood technológia gyakorlatilag egy SLC NAND flash gyorsítótárnak fogható fel az alaplapra integrálva, ami 4, 8 vagy 16 GB-os kapacitással lett volna elérhető. A  megoldás hasonlít az Intel Santa Rosa mobil platformjánál bemutatott Robson nevű rendszerhez, amely Windows Vista használata esetén a rendszerindítást gyorsította fel a ReadyBoost és a ReadyDrive alkalmazásával. Sajnos a gyenge teljesítményadatok közel sem váltották meg a világot, és nagyon  megosztották a közvéleményt. A Braidwood az előzetes információk szerint már nagyobb gyorsulást eredményez, azonban az alaplapgyártók úgy vélekednek, hogy a technológia alkalmazása jelentősen drágább terméket eredményez, és ez nincs összhangban az elérhető sebességgel.

Az Intel gyártópartnereitől kiszivárgott adatok szerint a Braidwood fejlesztése tökéletes ütemben halad, de a technológia bevezetése stratégiai okok miatt késni fog. Mivel a Sandy Bridge a Santa Clara-i óriásvállalat következő nagy dobása, így könnyen előfordulhat, hogy a következő generációban már találkozhatunk a rendszerrel. Mindenesetre fontos megjegyezni, hogy a Braidwood teljesítménye az operációs rendszertől is nagymértékben függ, sőt talán ez a fő oka annak, hogy annak idején Robson nem lett sikeres.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés