Decembertől konzolos alapokon is indulhat az online közösségépítés

A tervek szerint december 4-én válik elérhetővé az Xbox 360 konzolok őszi rendszerfrissítése, mely az ilyenkor szokásos szoftveres generáljavítás mellett néhány új funkcióval is felruházza a játékgépet. Ezek egyikéről, a szülői felügyeleti rendszert egy időzítővel kiegészítő szolgáltatásról, a Family Timerről korábban már írtunk, a másik, ennél jelentősebb változtatás pedig várhatóan az Xbox Live szolgáltatást érinti majd. Utóbbi a frissítés után a világ első konzolalapú közösségépítő hálózata lehet.


Közösségi(bb) szolgáltatássá fejlődik

Az új Xbox Live-on a felhasználóknak arra is lehetőségük nyílik majd, hogy feltérképezzék a konzoltulajdonos ismerőseik kapcsolati rendszerét – feltéve, hogy az illető ehhez hozzájárul –, ezzel új játékostársakat vagy barátokat szerezve maguknak. Az Xbox Live szolgáltatást ma világszerte megközelítőleg nyolcmillióan használják, bár egyes országokból (köztük Magyarországról) továbbra is csak kerülőutakon érhető el az online rendszer. A regisztrált játékosok amellett, hogy különböző letölthető tartalmakat érhetnek el az Xbox Live-on keresztül, chatelhetnek az ismerőseikkel, láthatják, hogy az illető éppen melyik játékkal játszik, milyen eredményeket ért el, vagy zártkörű online játékpartikra is meghívhatják egymást.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Microsoft az Xbox Live megújulásával egy időben bővíti-e a létesíthető kapcsolatok maximális számát. Egy felhasználó jelenleg legfeljebb száz ismerőst gyűjthet össze a rendszerben, ezt viszont többen már most is keveslik – leginkább azok, akik több különböző stílusú, eltérő célközönségnek szánt játékkal is játszanak társaikkal egy csapatban.

Azóta történt

Előzmények

  • Halo 3 maximum heti nyolc órában

    A Microsoft újfajta szülői felügyeleti rendszert vezet be az Xbox konzoloknál, mely napi vagy heti szinten korlátozhatja a játékkal töltött időt.

Hirdetés