Hirdetés

Igencsak reszponzív IPS monitorokkal készül az Alienware

A 240, valamint 144 Hz-es, nagy dinamikatartományú megjelenítésre képes megoldásokat a legfrissebb G-Snyc modullal szerelik.

Információmorzsák bukkantak fel az interneten a Dell/Alienware két érkező kijelzőjével kapcsolatban, melyek olyan, úgynevezett "Fast IPS" panelt fognak használni, ami magasabb képfrissítési rátákat, illetve alacsonyabb válaszidőt produkál majd, mint a konvencionális rokonai. Ezzel a lépéssel a gyártó szeretné az IPS-t népszerűvé tenné a játékosok között, ám ezzel szerintünk elkéstek, hiszen már most is annak tartjuk.

A kisebbik modell a 27 hüvelykes AW2721D, ami a 2560x1440 pixeles felbontás mellé 240 Hz-et (úgy hisszük, szimplán csak erre utal az a bizonyos "Fast IPS" dolog, és ilyen már akad a piacon, házon belül is), továbbá 1 ezredmásodperces válaszidőt tud, miközben 95 százalékban képes lefedni a DCI-P3 színteret. Az újdonság ránézésre eléggé hajaz az AW2720HF típusjelű monitorra, mivel hasonló, vékony kávás dizájnt követ, és megtalálható rajta az AlienFX világítás, a talp pedig egy az egyben ugyanaz.


(forrás: Dell/Alienware)

A ketyere elvileg G-Snyc Ultimate támogatással lesz felvértezve (ami a v2 G-Sync modul fizikai meglétét feltételezi), és ha minden igaz, az AMD FreeSync sem fog kimaradni a partiból. Ennek kapcsán némi zavar támadt az Erőben, ugyanis ahhoz, hogy egy megjelenítő kiérdemelje a G-Sync Ultimate plecsnit, nem csupán az ULMB-vel (Ultra Low Motion Blur), de a DisplayHDR 1000-es tanúsítvánnyal szintén meghitt viszonyt kell ápolnia. Itt jön a bökkenő; az AW2721D csak DisplayHDR 600-as minősítéssel rendelkezik (600 cd/m² maximális fénysűrűség), így egyelőre nem tudni, hogy az NVIDIA fogja-e lejjebb vinni a követelményeket, vagy mindössze elírás volt a megszellőztetett brosúrában, és egyszerű G-Syncről van szó.

A nagyobbik, 37,5 hüvelykes, 2300R ívű, 21:9 képarányú "idegen" az AW3821DW nevet viseli, és 3840x1600 pixeles felbontással dolgozik. A képfrissítési frekvencia ezúttal 144 Hz, ellenben az 1 milliszekundumos válaszidő továbbra is megvan, és a DCI-P3 színtérlefedettség 98 százalékosra gyarapodott. Az AlienFX fényorgona erről a kijelzőről sem hiányozhat, és a beharangozott G-Sync Ultimate képességeket illetően visszatér az előbbiekben taglalt dilemma, merthogy a méretes periféria is csak DisplayHDR 600-as medállal büszkélkedhet.

Várhatóan mindkét monitor a jövő év folyamán válik hozzáférhetővé, ám mivel még a hivatalos bejelentés sem esett meg, a leendő árakról túl korai volna beszélni. A megjelenéshez közeledvén talán a G-Sync technológiával kapcsolatos kérdések is tisztázódnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés