Hirdetés

Megújult külsővel és belsővel érkezik a 13,3"-es Dell Vostro V131

A 2010-es év végén bejelentett V130-as Vostro nem csak lapos kialakításával és kis tömegével akarta magára vonni a figyelmet, hanem a Hyperbaric Cooling hűtési eljárással (azaz a meleg levegő kifújása helyett a hideg levegő beszívásra fektették a hangsúlyt) is, melyet elsőként használtak ebben a notebookban. A Dell úgy gondolta, hogy itt az ideje a ráncfelvarrásnak, hiszen ezek a konfigurációk még nem Sandy Bridge alapúak voltak, és USB 3.0-s port is ismeretlen fogalom számukra, tehát ez már önmagában is indok volt a V131 megalkotására. Ugyanakkor a gyártó úgy gondolta, hogy ha hozzá kell nyúlnia a géphez, akkor azt nem csak belül teszi meg, hanem külsejét is átszabja egy kicsit.

Bár első látásra nem feltétlenül tűnik fel a változás, valójában – ha jobban megnézzük – a csatlakozók a ház hátoldaláról és előlapjáról átkerültek a jobb- és bal oldalra. Ha pedig felnyitjuk a kijelzőt, akkor látható, hogy a billentyűzetet szigetes kialakításúra cserélték és az egészet egy ezüst színű keretbe foglalták. A változtatások végett a fizikai paraméterek is változtak, így a maximális vastagság 20-ról 21 mm-re nőtt, kezdőtömege pedig 1,59 kg-ról 1,64 kg-ra hízott.

Az enyhén módosított külső alatt maximum második generációs Intel Core i3 vagy i5 processzorok dolgozhatnak (ugyanis lesz belőle Celeron processzoros modell is) az Intel HM67 chipkészlet és az integrált Intel HD Graphics társaságában – ami továbbra is egy 1366x768 pixel felbontású kijelzőt hajt meg. A korábban használt 6 cellás, 30 Wh-s akkumulátort felváltja a 4 cellás 44 Wh-s, de opcionálisan 6 cellás 65 Wh teljesítményű is kérhető, amivel a V131 maximum 9,5 órás üzemidő elérésére képes.

A többi technikai paraméter közül a Dell csak annyit hozott nyilvánosságra, hogy az új Vostróban lesz kártyaolvasó, Full HD webkamera, SRS Premium hangszórók és mikrofon is. Hálózati összeköttetéshez Gigabit Ethernet, IEEE 802.11 b/g/n szabványú Wi-Fi és Bluetooth 3.0 vezérlő áll majd rendelkezésre, valamint opcionálisan rendelhető lesz beépített mobilinternetes kártya is. Optikai meghajtót a V131 nem tartalmaz, ez szintén opcionális kiegészítő lesz egy külső meghajtó formájában.

A konfigurációk (melyek konkrétan szeptember 1-től lesznek elérhetők a Dell weboldalán) ára 449 dollárról indul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés