Hirdetés

Dell XPS 12 – kompakt Ultrabook forgatható Full HD kijelzővel

Sok más gyártóhoz hasonlóan a Dell is indított egy bejelentési rohamot, amelynek keretein belül a gyártó a Windows 8 közeledő rajtjának tiszteletére új és frissített modellekről rántotta le a leplet. Ezek közül az egyik legérdekesebb az XPS 12, amely első pillantásra egy „egyszerű” Ultrabooknak tűnik, viszont a képernyő kifordításával tabletté alakítható a masina.

Ez önmagában még nem túl egyedi képesség, több más hajtogatható hibrid notebook/tablet felsorakozott már a Windows 8 startvonalára, azonban az XPS 12 nem teljesen nyitható zsanéroknak vagy egy középső gömbcsuklónak köszönheti rugalmasságát, hanem saját vízszintes tengelye körül, kávájának fém keretében lehet kipörgetni a megjelenítőt, majd a notebook összehajtásával kész is a Windows 8 tablet. Viszont sok versenyzővel ellentétben ez egy teljes értékű Ultrabook, így belsejében nem egy vérszegény Atom platform, hanem egy korszerű Intel Ivy Bridge alapú rendszer dorombol, a választható opciók között Core i5 és i7 processzorok sorakoznak.


[+]

A rendszermemória mérete maximum 8 GB lehet, az adatok tárolását pedig egy 128 vagy 256 GB kapacitású SSD végzi. 317 x 215 x 15-20 mm-es kiterjedése és 1,52 kg-os tömege nem szab gátat a könnyű hordozhatóságnak, ebbe a méretbe egy 12,5”-es panelt sikerült bepréselni. A képátló láttán az embernek nincs túl nagy elvárása a felbontással szemben, de szerencsére a Dell itt nem spórolt és egy Full HD (1920x1080 pixel) felbontású, érintés érzékeny panelt alkalmazott. Ennek típusára nem derült fény, a gyártó oldalán 160 fokos betekintési szögek és 400 cd/m² fényerősség olvasható, védelméről pedig Gorilla Glass gondoskodik. Egyébként maga az egész készülék igen masszívnak ígérkezik, burkolata gondosan megmunkált alumíniumból és szénszálas elemekből épül fel.

Vezeték nélküli kommunikációra Bluetooth 3.0 és WiDi kompatibilis 802.11a/g/n Wi-Fi adapter (Intel Centrino Advanced-N 6235) áll rendelkezésre. Szigetes billentyűzete háttérvilágított, némi folyadéktól nem jön zavarba, továbbá a felszereltség része egy 1,3 MP-es webkamera is. Oldalában 2 x USB 3.0 port, egy mini DisplayPort videokimenet és egy audiocsatlakozó látható.

A Dell XPS 12 forgatható kijelzős Ultrabook szállítása október 26-án kezdődik, vételára Windows 8 operációs rendszerrel 1199 dollártól indul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés