Új és erős Dell XPS 14 és 15 notebookok érkeznek a nyár folyamán

A Dell tegnap megmutatta XPS sorozatú notebookjainak idei kínálatát, mely között látható volt a gyártó első és már egy ideje piacon lévő Ultrabookja, az XPS 13, illetve mellette a két új modell, melyek XPS 14 és XPS 15 névvel érkeznek a boltok polcaira valamikor a nyár végén - ősz elején. Tekintettel arra, hogy a megjelenés még ilyen távol van, árakat a gyártó nem közölt, és technikai paramétereket is csak módjával említettek.


(forrás: http://ultrabook.it168.com/) [+]

Az új variánsok mindegyike harmadik generációs, négymagos Core i7 processzor köré épít, amihez előre láthatóan 8 GB memóriát és az Intel HD Graphics 4000-es IGP-n felül dedikált NVIDIA GeForce VGA-t kapnak - a 14"-esbe GT 630M 1 GB VRAM-mal, a 15,6"-esbe pedig GT 640M-re lehet számítani, immáron 2 GB fedélzeti memóriával. Tárolók terén is vegyes a felhozatal. A kisebbik modellbe az 500 GB-os merevlemez mellé 32 GB-os gyorsítótár kerülhet, vagy opcionálisan kérhető kizárólag SSD-vel (256 GB), míg a nagy testvér esetében mind a merevlemez, mind pedig az opcionális SSD által kínált tárhely az előző duplája (tehát 1 TB HDD vagy 512 GB SSD).


[+]

Már az imént felsorolt technikai specifikációkból is érződik, hogy az új XPS-ekkel nem az "olcsójános" felhasználókat keresik, hanem azokat, akiknél rendesen dagad a buksza. Így talán nem csodálkozunk azon, hogy az alumíniumot és szénszálat is felvonultató burkolatba 14"-en 1600x900, 15,6"-en pedig 1920x1080 képpontos felbontást és Gorilla Glass védelemmel ellátott kijelzők kerültek.


[+]

A billentyűk alól természetesen nem hiányzik a háttérvilágítás, valamint az USB 3.0, a HDMI és a DisplayPort kimeneteket sem spórolták le róluk, a legnagyobb példányban pedig slot-in rendszerű optikai meghajtó is fellelhető. Az üzemidővel kapcsolatban még nincsenek hivatalos adatok, de a kiszivárgott információk szerint a Dell XPS 14-nél 69 Wh-s akkumulátort és 11 órát meghaladó üzemidőről beszélnek, míg az XPS 15 esetében a 65 Wh-s akku valamivel többet, mint 8 órát fog kibírni egyhuzamban.


[+]

Annyit még érdemes megjegyezni, hogy bár a technikai paraméterek egyelőre hiányosak, a XPS 14 és 15 modellek tömeg és méret tekintetében nem fogja az Ultrabook minősítés követelményeit megugrani (XPS 14: 2,13 kg és 20,7 mm vastagság; XPS 15: 2,66 kg és 23,2 mm-es vastagság), így ezek maradnak a notebook kategóriában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés