Hirdetés

Hamar felgyorsította XPS 15 9510 OLED notebookját a Dell

Az említett eszköz nem működött tökéletesen az eredet BIOS-szal, így most kapott egy újat.

A NotebookCheck nemrég górcső alá vette a Dell XPS 15 9510 OLED notebookot, amely kapcsán eredetileg furcsa eredményeket mértek a játékok tekintetében. A Dell a rendszerről eredetileg azt mondta, hogy a beépített GeForce RTX 3050 Ti 45 wattos fogyasztási keret mellett üzemel, de ezt még igazából az úgynevezett Ultra Performance móddal sem sikerült elérni. A GPU inkább tűnt 35 wattos variánsnak, vagyis a minimum konfigurációnak, amiben ez a hardverelem elérhető.

Viszonylag hamar kiderült, hogy nincs gond a hardverrel, sokkal inkább a gyárilag szállított BIOS beállításai nem megfelelőek, így a Dell gyorsan kiadta az 1.4-es frissítést, amely már jó fogyasztási keretet állít be az egyes működési módokban. Ennek köszönhetően az Ultra Performance beállítás már biztosítja a 45 wattos TDP-t, aminek hála érezhetően nőtt a beszerelt GeForce RTX 3050 Ti teljesítménye, amit a NotebookCheck is alátámaszt a frissebb mérésekkel.


(forrás: NotebookCheck) [+]

Az ilyen szoftverhibák egyébként nem ritkák a fejlesztés végső szakaszában, azért nem találkozni velük sűrűn, mert a megjelenésre ki szokták őket javítani. A szóban forgó notebook esetében ez nem jött össze, de a Dell azért végeredményben megoldotta a problémát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés