Ismét DiskStation sorozatú NAS-sal jelentkezett a Synology, jön a DS411

A Synology DiskStation DS411 szériájának már több tagjával találkozhatunk, így például egy éve jelent meg a DS411+, és fél éve a DS411slim modell is piacra került. A legújabb típus, a szimplán DS411 névre keresztelt NAS az előbbire hasonlít inkább külsőre, és ez is négyfiókos kialakítású. A NAS szervert irodai, vállalati környezetbe is ajánlja a gyártó, fogyasztása pedig csupán 11 watt hibernált módban, és legfeljebb 29,7 wattig kúszik fel terhelés alatt.


[+]

A négy – egyenként legfeljebb 3 TB-os, azaz 12 TB-os összkapacitást biztosító – tároló természetesen RAID konfigurációban is használható, ami az SHR (Synology Hybrid RAID) segítségével automatikus is lehet a tárolók kapacitásának optimalizálásával, de természetesen a felhasználó maga is beállíthatja őket. Az átviteli sebesség RAID 5 módban mérve olvasásnál elérheti a 105 MB/s-os tempót, míg írásnál 47 MB/s lehet a maximum.


[+]

Tartalmaz 256 bites AES hardveres kódolást, támogatja a HTTPS kapcsolódást, van tűzfalas biztosítása és IP cím automata blokkolás is, továbbá biztonsági mentés készítő funkció, fájlmegosztás, weboldal hosztolás, önálló BitTorrent kliens és UpnP/DLNA streamelés is. Csatlakozóit tekintve két 2.0-s USB, egy eSATA és egy Gigabit Ethernet port található rajta, kezelésére pedig a DiskStation Manager szoftver 3.1-es változatát mellékeli a gyártó.


[+]

A DS411 világszerte elérhető, a pontos ára viszont még egyelőre nem ismert, de egyes források szerint 500 dollár alatt lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés