Dizájntól dagadó hangrendszerek a szorítóban

A Logitech és a Creative igazán dizájnos hangrendszereket jelentett be. Az előbbi vállalat a Surround Sound Speakers Z506-ot mutatta be, mellyel a zenék, a filmek és a játékok is erőteljes 5.1-es hangzásban szólalnak meg. A termék rendkívül rugalmasan alakítható, aminek hála a felhasználó a számítógép mellett rákötheti az elterjedt játékkonzolokat, az iPod-ot vagy akár a különböző DVD lejátszókat is.


Logitech Surround Sound Speakers Z506 [+]

A hatcsatornás hangrendszer az impozáns külső mellett 75 wattos RMS teljesítménnyel operál. Ebből a mélysugárzó 27, a center 16, míg a négy darab szatellit hangszóró 8 wattos valós teljesítményt biztosít. A 45 hertztől 20 kilohertzig terjedő hangtartománnyal rendelkező készüléken 3,5 mm-es jack és RCA bemenetek találhatók, sőt a gyártó AV kábeleket is mellékel a játékkonzolokhoz. Igény esetén fejhallgató is csatlakoztatható a termékhez, amire a mélysugárzó 3,5 mm-es jack kimenete ad lehetőséget.

A Logitech Surround Sound Speakers Z506 megjelenése Európában augusztusra várható, az ajánlott fogyasztói ára 90 euró lesz.

A Creative a konkurenciával szemben újraértelmezte a dizájnos koncepció fogalmát, és bemutatta a „kőhangszórót”, ami hivatalosan a Sound Blaster Wireless Outdoor Rock Speaker nevet viseli. A 30,5 x 28,5 x 35 cm méretekkel és 6,3 kg-os tömeggel megáldott termék nagyon hasonlít egy nagyobb kiterjedésű kőre, ám a természettel ellentétben a gyártó nemcsak a kinézetről, hanem a funkciókról is gondoskodott.


Creative Sound Blaster Wireless Outdoor Rock Speaker

A vezetékektől mentes megoldás 2,4 GHz-es frekvencián kommunikál az adóval, a hangátvitel pedig 30 méteres távolságig biztosított. A mélyhangokról a 165 mm-es átmérőjű mélysugárzó gondoskodik, a magas hangszínt pedig két további hangszóró biztosítja. A teljesítmény csatornánként 20 watt lehet, ami kültéri használatra is megfelelő hangzásvilágot eredményez. Az áramellátásért egy újratölthető lítium-ionos akkumulátor felel, így a gyártó szerint órákig nem kell leállni a zenéléssel.

A Creative Sound Blaster Wireless Outdoor Rock Speaker már elérhető a nagyobb webáruházakban, az ajánlott fogyasztói ára 200 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés