Egyedi Radeon HD 4890 az Asustól

Noha az Asus már jelenleg is kétféle Radeon HD 4890-es grafikus kártyát kínál a felhasználók számára, egy saját tervezésű változatot is készítenek az eddigi, referenciamodellre épültek mellett. A NordicHardware birtokába jutott képek tanulsága szerint a nyomtatott áramköri lapot csak kismértékben változtatták meg, de a gyári hűtést egy várhatóan nagyobb teljesítményű megoldásra cserélték.


Fotó: NordicHardware [+]

Az Asus egy nagyméretű, Fujitsu gyártmányú kondenzátort helyezett el a grafikus processzor közelében, ami az eddig alkalmazottaknál hatékonyabban működik, és tisztább feszültségeket képes előállítani. Ez lehetővé tette, hogy az itt található tápellátó áramkörök feszültségét 20%-kal, 143 mV-ról 114 mV-ra csökkentsék. Ez a megoldás magasabb, akár 1 GHz-es vagy afölötti órajelek elérését teszi lehetővé.


Fotó: NordicHardware [+]

Az egyedi hűtés lelkét egy nagyméretű, a grafikus processzorral érintkező réztömb és az abból kiinduló hat, egyenként 230 mm-es hővezető cső alkotja. Ezek alumíniumból készült bordáknak adják át a termelődött hőmennyiséget, amelynek eloszlatásáról két ventilátor gondoskodik. Ez a megoldás várhatóan 10 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten képes tartani a grafikus kártyát. Az Asus egyelőre nem tette közzé legújabb Radeon HD 4890 modelljének pontos specifikációit, de állításuk szerint az 1 GHz-es magórajel könnyedén elérhető lesz.


Fotó: NordicHardware [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés