Hirdetés

Eizo Foris FS2434 gamer kijelző AH-IPS panellel

A japán gyártó újabb Foris sorozatú kijelzővel örvendezteti meg a játékos közösséget, a 23,8"-es FS2434-es modellel. Bár alapvetően gamer monitorral van dolgunk, ez a modell sok szempontból a régi iskolát követi, hiszen még nem UHD-s és nem G-Sync kompatibilis, AH-IPS panelje pedig csupán 60 hertzes képfrissítési frekvenciával bír, szemben például az FG2421-gyel, ami MVA panellel 120 hertzre volt képes. Mindezek ellenére a gyártó igyekezett minden másban kielégíteni az igényeket, így a g2g válaszidőt 4,9 ms-ra szorította le, míg az input lag állításuk szerint mindössze 0,83 ezredmásodperc körül alakul, ami igen kiemelkedő érték.


[+]

Maga a panel egyébként Full HD felbontású és 8 bites (6 bit+frc) színmegjelenítést használ, 178/178 fokos betekintési szögekkel bír, kontrasztaránya pedig 1000:1-hez. A maximális fényerősség 250 cd/m², amit W-LED-ek állítanak elő (tehát a színtér az sRGB-re korlátozódik) hibrid módszerrel, ami azt jelenti, hogy csak 20%-os beállítás felett mentesülünk a PWM kellemetlen hatásai alól. Az Eizonál törekedtek a keskeny kávás kialakításra, így a "keret" mindössze 6 milliméteres (ebből két milliméter a káva, 4 milliméter az LCD széle, ahol már nem jelenik meg kép), így akár több ilyen monitort is érdemes lehet egymás mellé felsorakoztatni. Az állvány egyébként dönthető, forgatható, magassága is állítható, de leszerelve a monitor akár falra is felaggatható a megfelelő kiegészítők megvásárlása után.


[+]

Nem hiányzik belőle a két hangszóró és a fejhallgató kimenet, a kétportos USB 3.0-s hub, a képi tartalmak pedig a két HDMI vagy a DVI-D csatlakozók valamelyikén képes fogadni. További extraként mellékelnek hozzá egy távirányítót, illetve a fényérzékelő beépítését sem spórolták le, mindemellett jár mellé a G-Ignition szoftver is, aminek segítségével az egyes játékokhoz egyedileg komponált képi profilok tölthetőek le, illetve ilyet mi magunk is tölthetünk fel a Foris FS2434-et birtokló közösség számára. Továbbá ugyanezzel a programmal gyorsbillentyűket is létrehozhatunk, amelyekkel a monitor beállításait közvetlenül befolyásolhatóak, például módosítható a képarány, a hangerő, a szín mód, de akár a hangszórót is elnémíthatjuk és a kijelzőt ki- és bekapcsolhatjuk pusztán a billentyűzetet használva.


[+]

A monitor néhány "Smart" technológiát is kapott, mint a sötét területeket kivilágosító Smart Insight 2, vagy az elmosódott részeket élesítő Smart Resolution, illetve a Smart Detection, ami az előzőeket csak a játék ablakára alkalmazza, ami azon kívül esik, azok képi világához nem nyúl hozzá. Ezek használat természetesen opcionális. Az Eizo FS2434 június végén debütál Ázsiában, majd ezt követően a világ többi részén is elérhetővé válik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés