Élesben is teszteli a felhős játékot az NVIDIA

Az NVIDIA a felhőből futtatott játékok legnagyobb támogatójának számít, így a vállalat rengeteg fejlesztést hajt végre, hogy ez a jövőkép ténylegesen megvalósuljon. A koncepció alapja a GeForce GRID, ami tulajdonképpen a hardver a rendszer működéséhez, de a cég a szoftveres körítést sem bízza a véletlenre, így saját felhős játékmotort készítenek, illetve a fényszámítás felhőbe helyezésének ötlete is felmerült.

Ugyan még nincs szó a tényleges megjelenésről, de az éles teszt minden komplex rendszernél a legfontosabb tényező, mivel ilyenkor a valós terhelésről is igen jó képet kapnak a tervezők, így az esetlegesen fel nem fedezett hibák is korrigálhatók. Persze jelen esetben csak San Jose-ban vannak szerverek, így a bétatesztben csak az észak-kaliforniai Shield tulajok vehetnek részt. Ehhez a SHIELD Software Update 65 szükséges, ami aktív internetkapcsolat mellett letölthető a beállítások menüből, majd a beszerzett állomány frissíti a rendszert. Alternatív lehetőség a GRID App beszerzése a Google Play áruházból, de a szoftveres frissítés nagyon ajánlott, így első körben érdemes az előbbi rendszerszoftver beszerezni.

A tesztre az alábbi oldalon lehet jelentkezni. A fontos feltételek közé tartozik (a már említett területen belüli tartózkodás mellett), hogy GameStreamre felkészített 5 GHz-es Wi-Fi routerrel kell rendelkezni, illetve minimum 10 Mbps-os letöltési sebességre van szükség az internetelérés szempontjából. Mindemellett a GRID szerverek elérési idejének alacsonyabbnak kell lennie 40 ezredmásodpercnél. Ezt a tesztet a GRID App elvégzi, és figyelmezteti a felhasználót, ha a szerverek a ping nem elég jó.

A bétateszt három hónapig fog tartani, és ez alatt a GRID szerveren lévő játékokat ingyen elérhetik a tesztelők. Az NVIDIA elsősorban a véleményekre kíváncsi, így szeretnék, hogy ha minden apróbb észrevételt jeleznének a felhasználók. A vállalat felhős játékplatformjának tényleges bevetése csak a következő évben lehetséges, és ennek a pontos ideje is függ a visszajelzésektől, illetve attól is, hogy a GRID szerverek milyen gyorsan épülnek majd ki az ország és később a világ többi táján.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés