Elkotyogta az Intel és az AMD terveit egy német IT disztribútor

Az érintett videó már nem érhető el, de mindegy is, a lényeget az Anandtech lementette.

Egy német IT disztribútor, név szerint a bluechip Computer véletlenül publikus formában is elérhető állapotban hagyott egy amúgy titkosnak tűnő videót. Ezt ugyan nemrég korrigálták, de a kozmetikázásnak manapság már kevés a jelentősége, az Anandtech ugyanis szemfüles módon lementette az érdekes részeket.

A legérdekesebb diát rögtön az elején ellőjük, ugyanis ez összegzi az Intel és az AMD idei terveit. Az AMD júniusban hoz a Z490-es vezérlőhidat, amelyről eléggé keveset tudni, de a pletykák szerint gyorsabb és több PCI Express csatornát kínál az aktuális csúcsnak számító X470-hez képest. A B450-es lapka az év közepén fut be, ez igazából az üzleti vonalra szánt Ryzenekhez készül, míg a Ryzen Threadripper termékvonal augusztusban frissül, viszont megmarad az X399-es vezérlőhíd.


(forrás: Anandtech) [+]

Az Intel a sokat pletykált Z390-et majd a harmadik negyedévben mutatja be, és nagyon érdekes, hogy a nyolcmagos Coffee Lake processzorok megjelenése a negyedik negyedévre van időzítve.


(forrás: Anandtech) [+]

Ugyanez látható az AMD és az Intel elérhető vezérlőhídjait összegző diákon, csak a régebben megjelent megoldások is be vannak rajzolva.

Érdekes, hogy az Intel HEDT frissítéséről nincs szó egyik dián sem, így elképzelhető, hogy Cascade Lake processzorok megjelenése jövőre csúszik, de az sem kizárt, hogy a bluechip Computer még nem kapott róluk információt.

Azóta történt

  • Hivatalos a Z390

    Különösebb csindadratta nélkül tette fel az új chipset dokumentációját weboldalára az Intel.

Előzmények

Hirdetés