Előrendelhető az EVGA elképesztő alaplapja

A minden földi jóval felszerelt Dark SR-3 akciósan 1800 dollárba kerül, és már készlethiány van belőle.

Az EVGA a Computexen mutatta be a Dark SR-3 névre hallgató, LGA3647 foglalatos alaplapját, melynek akkor sem árát, sem megjelenési dátumát nem tudták vagy akarták elárulni. Most viszont előrendelhető státuszba került a termék, igaz, egyelőre a türelmesek és a vastag pénztárcával rendelkezők örülhetnek csak, a kedvezményes áron is 1799 dollárba kerülő (eredeti ára: 2000 dollár) alaplap első példányait már el is vitték, a továbbiakra pedig egyelőre várni kell. Igaz, az EVGA online boltja a szállításokat csak január 7-én indítja újra, szóval addig akár be is futhat egy újabb adag SR-3, úgyhogy akinek éppen van nagyjából 550 000 forintja egy EATX méretű, Xeon W processzorok fogadására képes alaplapra, az már készítheti is a hitelkártyát.


[+]

A sok pénzért persze elég sok minden jár: a Computexen megcsodált, VRM-et és lapkakészletet hűtő vizesblokk mellett érdekesség még, hogy valamennyi tápcsatlakozót 90 fokban elforgatták, így könnyebb és szebb a kábelvezetés. Az SR-3 tervezésekor egyébként a mérnökök rengeteg, a túlhajtást segítő szolgáltatást találtak ki: van például olyan „safe boot” opció, mely úgy indítja újra a biztonságosnak tekinthető beállításokkal az alaplapot, hogy rögtön vissza is tölti az előző, eredménytelen induláshoz vezető paramétereket, így elég csak 1-2 gyanús dolgon változtatni, nem kell esetleg elölről kezdeni mindent. A lap egyébként három különálló BIOS-szal rendelkezik, ezek között kapcsolóval válthatunk – így lehet egy, ami alacsonyabb teljesítményt és visszafogott fogyasztást kínál, egy, ami átlagos tudású, és egy, amivel tényleg kimaxolunk mindent, amit csak lehet. Érdekes extra egyébként, hogy egy gombbal akár menet közben is a minimumra állíthatjuk a CPU szorzóját, így növelve a stabilitást/csökkentve a fogyasztást, ha éppen spórolni akarunk. Szintén gombokkal tudjuk fizikailag ki- és bekapcsolni az egyes PCIe foglalatokat.

A lap dobozában találunk egy „modell” SR-3-at is, melyről leolvasható valamennyi komponens helye, távtartókkal pedig tesztágyként is bevethetjük. A Dark SR-3 részletes specifikációi megtalálhatóak itt, előrendelést pedig ezen az oldalon adhatunk le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés