Hirdetés

A Biostar egyik B760-as alaplapját is megszellőztették kicsit

Csak sematikus ábra jelent meg a szóban forgó konstrukcióról, de az elég sokat elárul a termék specifikációiról.

Úgy látszik, nem övezi valami nagy titok a közelgő Intel B760-as chipsettel szerelt alaplapok kérdéskörét, hiszen már árösszehasonlító oldalak is elkezdtek részleteket közölni a hamarosan debütáló modellekről. A német illetőségű Geizhals Preisvergleich a Biostar B760A-Silverről lengetett be némi információt, s bár képpel nem tudnak szolgálni az említett típusról, egy rajzot sikerült közzétenniük a deszka alapvető felépítéséről.

Ha hihetünk a forrásnak, az újdonságon négy DDR5 DIMM slot lesz, melyek tuninggal 6400 MHz-es effektív órajelig támogatják a modulokat (és amikhez mintha picit közel lenne a processzor foglalata), miközben x16-os PCI Express 5.0 sínből egy szerepel majd a menün, csakúgy, mint x4-es PCI Express 4.0 interfészből, ellenben az x1-es PCI Express 3.0 csatolónál kettes a mágikus szám. PCI Express 4.0-s M.2 konnektorból három akad, és a Wi-Fi/Bluetooth egységek számára fenntartott M.2 Key E csatlakozó sem hiányzik, miközben a hangkeltésért egy nyolccsatornás Realtek ALC1220 lapka felel.


(forrás: Geizhals Preisvergleich) [+]

Az I/O pajzson videokimenetek tekintetében egy DisplayPort 1.2-t, meg egy HDMI 2.1-et lelhetünk fel a 2,5 gigabites Ethernet, a 10 Gbps-os USB Type-C kapu (amiből egy előlapi kivezetéshez szükséges tüskesor ugyancsak a rendelkezésünkre áll) és a BIOS update gomb mellett, de úgy fest, hogy a 20 Gbps-os Type-C ezúttal kimarad a receptből.

Ventilátorok vezérlésére összesen hat headert számolhatunk össze (a CPU-t és AIO-t beleértve), míg a RGB fények kedvelői három tüskesorral gazdálkodhatnak. Nem meglepő, hogy vételárról egyelőre még nem szól a fáma, de úgy hisszük, hogy a 80-90 000 forint körülire tippelt összeggel nem lövünk túlságosan mellé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés