Hirdetés

Érdekes tabletek a láthatáron

A Haleronról legutóbb akkor hallottunk és írtunk, amikor három hónapja dupla Atom processzoros netbookját jelentette be. Ezúttal egy kicsit szolidabb, de annál érdekesebb eszközzel rukkolt elő, egy Pine Trail platformon alapuló tablettel. A Mio iLet 10 hüvelykes képátlójú kijelzővel van felszerelve, amely 1024x600 pixel felbontású, ahogy szinte az összes hasonló netbook.

A Freescale tablete
Haleron Mio iLet 10

Maga a gépezet nagyjából egy kilogramm tömegű, 226 x 167 mm-es alapterületéhez pedig 24,5 mm-es magasság társul. Természetesen érintőképernyője van, ami a multi-touch érzékelésre is képes lehet. A táblagép belső komponenseinek tulajdonságait is szinte előre meg tudja jósolni az, aki már ismeri az új generációs Intel platformot. Az 1,66 GHz-es Atom N450 processzort 2 GB memória segíti, illetve a grafikus megjelenítésért felelős GMA 3150-et is megtaláljuk benne. A háttértára SSD vagy HDD lehet (160, 250 vagy 350 GB).

Az iLetbe kis mérete ellenére azért sikerült belerakniuk egy 1,3 megapixeles webkamerát, Bluetooth, 802.11a/b/g-s Wi-Fi és 3G adaptert is. 3500 mAh-s akkumulátora állítólag 3,5 órás használatot biztosít a Windows 7-tel telepített tabletnek, amelyet január 15-étől már szállít is a Haleron. A tábla-PC ára 420 dollár lesz.

A Freescale Semiconductor is egy tabletet mutatott be, ám ez egyelőre nem sorozatgyártásra készített termék, hanem inkább egy referenciadizájn, amivel a smartbookok jövőjét kívánják megmutatni. A készüléknek 1024x600 pixel felbontású, 7”-os képernyője van, ami nagyjából négyszer nagyobb egy mobiltelefonénál, ám az egész gép harmadakkora, mint egy átlagos notebook.

Haleron Mio iLet 10 [+]
A Freescale tabletje [+]

A tabletben ARM Cortex-A8 alapú processzort alkalmaznának (i.MX515), és lehet benne gyorsulásmérő is. A 376 grammos masina 512 MB memóriával rendelkezne, háttértára pedig 4-től 64 GB-ig terjedhet. Lesz microSD olvasója, Wi-Fi, Bluetooth és 3G adaptere (SIM kártya hellyel), ráadásul GPS-t is tehetnek bele. Persze az USB port és a webkamera sem hiányozna a sorból.

Haleron Mio iLet 10 sok-sok színben[+]
A Freescale tabletje sok-sok színben[+]

Az akkumulátora 1700 mAh kapacitású, de az sajnos nem ismert, hogy ez milyen hosszú használatra elegendő. A gyártó szerint kis változtatásokkal akár már nyáron elérhetővé válhatna egy ilyen gépezet, az árát pedig 200 dollár alá lehetne szorítani.

Haleron Mio iLet 10 a billentyűzettel [+]
A Freescale tabletje a billentyűzettel [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés