Érkezik a limitált szériás Radeon RX 5700 XT Nitro+ Special Edition

Az új variáns emelt magórajellel és memória-sávszélességgel, valamint átlátszó ventilátorlapátokkal fog kitűnni a tömegből.

A francia Cowcotland értesülései szerint a napokban kerül a boltok polcaira a limitált példányszámban gyártott Sapphire Radeon RX 5700 XT Nitro+ Special Edition, amely legtöbb tulajdonságában megegyezik az alapmodellel, ám néhány változtatással azért mégiscsak kiválthatja néhány felhasználóból az emelkedett mértékű nyálcsorgatást.


(forrás: Cowcotland.com) [+]

A Dual UEFI BIOS-szal ellátott grafikus kártya például magasabb, 2010 helyett 2035 MHz-es maximum órajellel büszkélkedhet, a 8 GB-nyi GDDR6-os memória effektív órajele pedig 14-ről 14,4 GHz-re emelkedik. A csatlakozókat tekintve valószínűleg nem lesz változás, így továbbra is két darab HDMI portot kapunk a két DisplayPort kimenet mellé. A dizájnba éppen csak annyira nyúltak bele a tervezők, hogy kívülről is megkülönböztethető legyen a különleges kiadás az eredeti verziótól, az eredetileg fekete színű ventilátorokat egyenként négy RGB LED-del felpimpelt átlátszó darabokra cserélték.

A szóbeszéd szerint a Sapphire Radeon RX 5700 XT Nitro+ Special Edition november 15-én, azaz ma kerül forgalomba, árcéduláján pedig az 520 eurós összeget olvashatunk majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés