Nyakunkon a csúcs Navi

Már nem kell sokat aludni a válogatott GPU-kkal szerelt RX 5700 XT Nitro+ kártyák dömpingjéig.

Ha minden igaz, a Sapphire lassan elkészül a várva várt Radeon RX 5700 XT Nitro+ OC-vel, ugyanis már nem csak ízelítőt, hanem korrekt sajtóképeket is tud prezentálni az AMD nagyvadról. Ez kifejezetten örömteli, hiszen a Nitro(+) termékcsalád jó hírnévnek örvend, jellemző módon hűvösebbek és halkabbak, mint a konkurencia. Az új kártya hosszabb, magasabb és vaskosabb, mint a Pulse OC verzió és úgy tűnik, hogy a kisportoltabb VRM-mel rendelkező nyomtatott áramköri lap is más. A nagyobb boost frekvencia megvalósulásában segédkezik, hogy a 8 tűs+6 tűs PCI Express tápcsatlakozókat két darab 8 tűs aljzat váltotta fel.


[+]

A backplate-tel ellentétben a terebélyesre nőtt, sűrű alumínium bordázatú (és réz hővezető csöveket használó) hűtés túlnyúlik a NYÁK-on, és a levegő keringetéséről szokás szerint három ventilátor gondoskodik, melyek közül a két szélső 100, a középső pedig 80 mm-es. Kimenetek terén nem estek túlzásba a Sapphire mérnökei, de a két 1.4-es DisplayPort, továbbá a két 2.0b-s HDMI anya legtöbbünk számára abszolút kielégítő megoldásnak látszik.


[+]

A francia Amazonon 480 euróért már előrendelhető Nitro+ konkrét órajeleit egyelőre még homály fedi, de abban biztosak lehetünk, hogy a leggyorsabb RX 5700 XT-kkel fog versenyre kelni a majd' 1 kilogrammos "apróság". Az a szóbeszéd járja, hogy szeptember 16-án lesz a piaci start, de ezt hivatalos forrás nem erősítette meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés