Hirdetés

Érkeznek az ASUS Cerberus VGA-k?

Megannyi elnevezés után egy újabb bukkant fel a gyártó videokártyáinak tengerében.

Aki ismeri az ASUS termékkínálatát videokártya fronton, az tudja, hogy számos modell közül lehet válogatni, melyek rendszerint valamilyen fantázianévvel vannak ellátva. Ezek a fantázianevek, lehetnek egy adott szérián, például a ROG-on belül (például Strix, Matrix, Poseidon stb) és azon kívül is (például Phoenix, Turbo, Expedition stb). Most ez utóbbi sor bővül ki a koránt sem ismeretlen Cerberus-szal, hiszen létezik Cerberus headset, egér, billentyűzet, sőt még egérpad is, most pedig lesz videokártya is.


[+]

Egyelőre ebben a termékkategóriában csak két NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti debütált a görög mitológiából ismert lény neve alatt, így nem tudni, hogy csak egyszeri alkalomról van szó, vagy egy komplett Cerberus VGA sorozatot tervez az ASUS. Ami biztos, hogy a frissen bejelentett páros nem a referencia dizájnt követi, hanem saját tervezés és egyedi alkatrészekből épül fel. Ez nem csak a NYÁK-ra, hanem a hűtésre is igaz, amin a két porvédett (IP5x) ventilátor meg sem mozdul egészen addig, míg a GPU 55 °C-os hőmérséklet el nem éri. Emellett természetesen a fém hátlapot sem spórolták le, mely dizájnban illeszkedik a kártya többi részének megjelenéséhez. Ezzel kapcsolatosan megjegyzendő, hogy olybá tűnik, ezúttal a kártyát nem látták el RGB világítással.


[+]

A konkrét kártyák a Cerberus GeForce GTX 1070 Ti és Cerberus GeForce GTX 1070 Ti Advanced Edition nevet viselik, melyek között a gyári tuning szempontjából van eltérés. Alapjáraton mindkét VGA GPU-ja 1607 MHz-es alap és 1683 MHz-es Boost órajel-beállítással érkezik, a mellékelt szoftverből pedig aktiválható az OC mód, ez 1645 MHz-es alap és 1721 MHz-et jelent az alap verziónál, az Advanced Edition esetében pedig 1670/1746 MHz-es beállítással lehet számolni. A 8 GB GDDR5 típusú memóriát nem piszkálták egyik esetben sem, így az 8008 MHz-es beállítással ketyeg. Az energiaellátás a PCIe foglalaton felül egy darab 8 tűs kiegészítő PCIe tápcsatlakozóval történik, kimenetekből pedig egy DVI-D-t, egy pár HDMI 2.0-t és szintén egy pár DisplayPortot aggattak rá.


[+]

Az újdonságok áráról egyelőre nincs információ, csupán annyit lehet tudni, hogy elsőként a keleti piacokra koncentrálnak és csak ezt követően érkeznek az első példányok az EU-ba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés