Feltűnt a Geekbench adatbázisában a Ryzen 3000U sorozat

A három legkisebb modell egyes paraméterei váltak nyilvánosság ezzel a lépéssel, de több adat még most is titok.

Nem számít túl nagy titoknak, hogy az AMD hamarosan frissíteni fogja a mobil piacra szánt Ryzeneket, amelyek első képviselői, még az előző év októberében mutatkoztak be, majd az idei CES-en követték őket az olcsóbb verziók. A Geekbench adatbázisába most felkerült pár új modell, amelyek a Ryzen 3000U sorozat részei lesznek, és ugyanúgy 12-25 watt közötti TDP tartományon belül működhetnek.

Azt meg kell jegyezni, hogy a Ryzen 3000U sorozat aktuálisan leleplezett tajnainak alapja továbbra is a Raven Ridge SoC APU, ezen belül egy új steppingre épülő variáns, ami nyilván jelzi, hogy olyan hatalmas változásokat azért nem érdemes várni.

A friss adatok szerint a Ryzen 3 3200U és 3300U rendre a Ryzen 3 2200U-t és 2300U-t váltja, és a processzorrészre vonatkozó főbb paraméterek megegyeznek, de az újabb modellek alapórajele 100 MHz-cel nagyobb. Lényegében ugyanez a helyzet a Ryzen 5 3500U és a Ryzen 5 2500U viszonylatában is. A turbó órajelet nem lehet tudni, ahogy az IGP-ről sem derült még ki semmi, legalábbis az aktív multiprocesszorok száma és az órajel ismeretlen.

Az AMD valószínűleg a hamarosan megrendezendő CES-re tartogatja a leleplezést, akkor lehetünk okosabbak a további paramétereket illetően.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés