Hirdetés

Feltűnt két ismeretlen Ryzen a Geekbench adatbázisában

Az aktuális, második generációs Ryzen felhozatalból már csak a négymagos duó hiányzott.

Az AMD tavasszal jelentette be a második generációs Ryzen processzorokat, amelyekről hírt és tesztet is írtunk. Ahogy az előbbi linken szereplő anyagból látszik nyolcmagos és hatmagos modellek már vannak, de a négymagosok hiányoznak, és mit ad a sors a Geekbench adatbázisában pont ezek tűntek fel nemrég.


[+]

Egészen pontosan a Ryzen 3 2300X és a Ryzen 5 2500X jelzésű modellekről van szó, amelyek közül az előbbi nem támogat SMT, vagyis egy magjához csak egy feldolgozási szál tartozik. Utóbbi esetében azonban már nincs meg ez a limitáció, így magonként két szállal is lehet számolni. A Pinnacle Ridge lapkában található magok felezésével az L3 gyorsítótár mérete is a felére, vagyis 8 MB-ra csökken, az órajelek tekintetében azonban a megszokott szintek várhatók, a turbó mindkét modellnél 4 GHz, míg az alapórajel a kisebbiknél 3,5 GHz, a nagyobbiknál pedig 3,6 GHz.

A Socket AM4 tokozásba helyezhető újdonság érkezésének pontos ideje nem ismert, valószínűleg az iskolakezdésre tartogatja őket az AMD.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés