Fitnesz karperec helyett jöhet a fitnesz nyaklánc

Számos aktivitáskövető fitnesz karperec és óra van már a piacon, mégsem kedveli mindenki a csuklóra, karra rögzíthető megoldásokat. Nekik találták ki a nyakba akasztható, a Fineck névre hallgató megoldást, ami "nyakláncként" is megállja a helyét, de eközben olyan okos funkciókkal is fel van szerelve, amivel monitorozza viselője aktivitását.


[+]

A Fineck agya a szilikonból készülő nyakba akasztó hátulján található titánházas tracker, ami nem csak az olyan hagyományosnak tekinthető dolgokra képes, mint a lépésszámlálás vagy az elégetett kalóriák mérése, hanem a nyakra támaszkodva képes felmérni annak mozgását, a fejtartást és a testtartást is, illetve méri a különféle pozitúrákban eltelt időt is. Főként ez utóbbiak figyelésére fókuszál a termék, tehát lényegében a nyak, váll és a gerinc egészségmegőrzése a célja, ugyanis a felmérések szerint már a 25-45 éves korosztályban is sűrűn jelentkeznek ezekkel a területekkel kapcsolatos bántalmak.

Fineck Smart Neckring from Fineck on Vimeo.

Teszi mindezt úgy a Fineck, hogy Bluetooth-on csatlakozik okostelefonunkhoz, illetve az azon futó alkalmazáshoz, és figyelmeztet, ha túl sok időt töltünk egy helyzetben, vagy rendellenes testhelyzetet veszünk fel. Ekkor mozgásra szólít bennünket de ha nincs időnk a szabadba menni vagy nem tudunk felállni tornázni vagy megmozgatni végtagjainkat, akkor sincs gond, mert számos játékalkalmazás közül válogathatunk, ami a nyaki területek mozgatásával vezérelhető.


[+]

A Fineck természetesen vízálló és különböző méretben lesz elérhető a nyak körméretétől függően. Tápellátásáról egy újratölthető akku gondoskodik, amely 60 perc töltéssel 7 napra elegendő energiát szolgáltat. Jelenleg a termék az Appe iPhone 4s és iPad mini/iPad 3 és ezeknél újabb termékekkel kompatibilis, de az androidos alkalmazáson is dolgoznak már a fejlesztők.

KS video-Fineck from Fineck on Vimeo.

Az eszköz a Kicksater keretén belül keresi a szponzorokat a 20 000 dolláros cél eléréséhez. Jelenleg valamivel több mint 5600 dolláron áll a számláló és 31 nap van hátra a gyűjtésből. Természetesen most is különböző támogatási szintek vannak. A leggyorsabban adakozók már 69 dollár befizetésével hozzájuthatnak egy Fineckhez, később már 89 és 99 dollárt kell érte fizetni. Az 5000 dollárt fizetők egy névre szóló darabot kapnak és együtt vacsorázhatnak Finecken dolgozó csapattal. Persze mindez csak akkor, ha sikerül a kitűzött összeghatárt elérni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés