Folyékony nitrogén a GeForce GTX Titan X-en

Néhány hete jones965 csoporttalálkozót tartott négy darab ASUS GeForce GTX Titan X-nek egy kis extrém tuning okán. Akkor még a rakoncátlankodó Intel Core i7-5960X processzor miatt nem sikerült igazán kihajtani a csúcs grafikus kártyát, ráadásul csoportban akkora figyelmet sem lehet szentelni az egyes példányoknak.

Folyékony nitrogén a CPU-n és GPU-n, vízhűtés a grafikus kártya áramellátóján.
Folyékony nitrogén a CPU-n és GPU-n, vízhűtés a grafikus kártya áramellátóján. [+]

Most viszont már szólóban folytatódott az izzasztás, pontosabban fagyasztás. Ugyanis a központi processzor mellett – Achill3uS hűtőblokkját felhasználva – az elit grafikus kártyát is megkínálták folyékony nitrogénnel. Időközben kiderült az is, miért nem sikerült valami fényesre a múltkori CPU tuning. Az Intelnél sikerült eléggé bénán feltenni az i7-5960X sapkáját, ami így csúfosan púpos lett, emiatt nem fekszik fel rá megfelelően a folyékony nitrogénes hűtőblokk. Szerencsére a hétvégén 04ahgy közreműködésével sikerült olyan beállítást találni, amivel 5,4 GHz környékén is stabilan működik, ez pedig már jó alap a Titan X kihajtásához.

Nem tesz jót a tuningnak a púpos sapka.
Nem tesz jót a tuningnak a púpos sapka.

Így aztán jöhettek a 3DMarkok és a világranglista élén szereplő pontszámok. A 3DMark06-tal sikerült összehozni a legjobb Titan X pontszámot, ami az abszolút ranglistán is belefért a valaha elért negyven legjobb eredmény közé, és természetesen a többi pontszámhoz hasonlóan magyar csúcs is egyben. Még magasabbra sikerült jutni 3DMark Vantage – Performance tesztben, ahol ugyan „csak” a negyedik legjobb Titan X pontszám jött össze, de ez az abszolút világranglista 13. helyére lett elég. A 3DMark11 – Performance tesztben pedig sikerült bekerülni a top10-be, a hetedik legjobb Titan X eredménnyel. Ráadásul jones965 elmondása szerint van még tartalék a rendszerben, szóval nem utoljára volt a Titan X folyékony nitrogén alatt.

Jön még Titan X-re fagy!
Jön még Titan X-re fagy! [+]

Gratulálunk a nagyszerű eredményekhez, külön öröm látni, hogy a magyar extrém tuningosok összefogva, egymást támogatva ostromolják a ranglistákat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés