Hirdetés

Fotók az Asus Rampage II Extreme-ről

Az Asus sem akar kimaradni az Intel új, Nehalem architektúra alá fejlesztett, csúcskategóriás X58 lapkakészletre épülő termékek háborújából. Ennek megfelelően a ROG (Republic Of Gamers) termékcsaládot egy újabb taggal gyarapította, melyet Asus Rampage II Extreme névre keresztelt el.

Az új termék az Intel LGA1366-os tokozású processzorok számára 16, míg a  memóriamoduloknak 3 fázisú tápellátást biztosít. A Bloomfield mag háromcsatornás memóriavezérlőjének köszönhetően hat darab DDR3 szabványú memóriamodult képes az alaplap fogadni.

A tuningolók dolgát megkönnyítendő az alaplapon található reset- és bekapcsoló gombok mellett további kapcsolók is helyet kaptak, melyekkel lehetőség van a rendszer paramétereit felülbírálni a BIOS használata nélkül. Külön feszültségmérési pontokat is kivezettek a lapra, amit ProbeIT-nek neveztek el.

Három 16 sávos PCI Express foglalat várja a bővítőkártyák telepítését. A termék támogatja a 3-way és Quad SLI, illetve a Quad CrossFireX technológiákat is.

Az alaplap megjelenéséről és várható áráról egyelőre nincs információ. A képek az ES (Engineering Sample) verzióról készültek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés