Frissülő AMD platformok a beágyazott rendszerekhez

Az AMD az Embedded Systems Conference alkalmával bemutatta a legújabb, beágyazott rendszerekhez szánt platformjait. A vékony kliensek piacára az BGA tokozású processzort kínáló ASB2 érkezik, míg a magasabb teljesítményszintet követelő területeket egy Socket AM3-as rendszer fedi le. Mindkét rendszer alapja az AMD 785E jelzésű északi vezérlőhídja, mely támogatja a HyperTransport 3.0-s rendszerbuszt, illetve Radeon HD 4200-as integrált grafikus vezérlőt kínál. Az utóbbi GPU kezeli a DirectX 10.1-es API-t, valamint a Full HD felbontású videók gyorsítását, emellett összesen négy kijelző köthető rá. A déli híd szerepét az SB710 vagy az SB800 szériás chipek tölthetik be, függően az igényektől.


[+]

A BGA tokozású ASB2 platformba egy- illetve kétmagos Athlon II Neo vagy Turion II Neo processzorok kerülhetnek, melyek TDP fogyasztása 8 és 25 watt között lehet. A leggyengébb központi egység egyetlen magja 1 GHz-es órajelen üzemel, míg a legerősebb megoldás már 2,2 GHz-en ketyeg, és két magot tartalmaz. Mindegyik lapkában DDR3-as memóriavezérlő van, ami a kétcsatornás módot is támogatja.


[+]

A nagyobb teljesítményt kínáló AM3-as rendszerbe többnyire kétmagos Athlon II X2 processzorok helyezhetőek, melyek órajele 2 és 2,8 GHz között alakul, a rendszermemória típusa pedig DDR2 vagy DDR3 lehet. A TDP fogyasztás 25 és 45 watt között van, ám igény esetén a platform képes meghajtani a 65 wattos TDP osztályba sorolt, 2,2 Ghz-en ketyegő Phenom II X4-es processzort, mely négy maggal felvértezve tökéletesen alkalmas a jól párhuzamosítható feladatok feldolgozására.


[+]

Az AMD új, beágyazott rendszerekbe szánt platformjait már rendelhetik a partnerek, így hamarosan megjelennek az első konfigurációk is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés