Fujitsu Stylistic Q702 és Lifebook T902 – variálható notebook-tablet hibridek

A Fujitsu két olyan mobil eszközt mutatott be, amelyek a sokszínű feladatkörben munkálkodó felhasználók számára lehetnek kívánatosak. A Stylistic Q702 egy x86-os tablet, amely a megfelelő dokkolóval párosítva pillanatok alatt teljes értékű laptoppá varázsolható, így legyen szó a képernyő maszatolásáról, vagy hosszabb szöveg kényelmes beviteléről, a hibrid masina minden igényt kielégít.

A táblagép egy 11,6”-es képátlóval rendelkező, LED-es háttérvilágítású panelt kapott, melynek felbontása 1366x768 pixel. Fontos azonban, hogy a panel típusa AH-IPS, így széles betekintési szögekkel, szép színekkel és elegendő fényerőtartalékkal rendelkezik, hogy erősebb fényviszonyok között is jól látható maradjon a kijelző. Masina belsejében Intel Ivy Bridge Core i3 vagy i5 processzor ketyeghet, 4 GB rendszermemória és egy maximum 256 GB kapacitású SSD társaságában. A megjelenítést a processzorban lapuló HD Graphics 4000-es IGP végzi.

A masina élében USB 2.0, USB 3.0 és HDMI port található, valamint a szokásos audiocsatlakozók mellett egy SD szabványú memóriakártyákat fogadó kártyaolvasó is helyet kapott. A táblát dokkolójába állítva nem csak egy billentyűzettel, de beépített négycellás akkumulátorának köszönhetően némi plusz üzemidővel is gazdagodunk, a csatlakoztathatóság pedig további USB portokkal, egy Ethernet aljzattal és egy D-Sub analóg videokimenettel bővül. A Fujitsu Stylistic Q702 megjelenése valamikor a harmadik negyedévben várható, vételára 1099 dollártól indul.

A másik variálható mobil eszköz a Lifebook T902 laptop, amely a középső zsanér segítségével pillanatok alatt táblaszámítógéppé alakítható. A tervezők szerencsére némi ellenálló képességgel is felvértezték a gépet: a kijelzőt Gorilla Glass végi, valamint a billentyűzet és a tapipad se jön zavarba némi szennyeződéstől vagy folyadéktól, így a legtöbb munkakörnyezetben kényelmesen használható anélkül, hogy betegesen kellene aggódni testi épségéért. A keret nélküli 13,3”-es megjelenítő felbontása 1600 x 900 pixel, kapacitív érintésérzékelése pedig egyszerre 10 ujjat képes elkülöníteni egymástól.


[+]

A Stylistic Q702-hoz hasonlóan jelen esetben is Intel Ivy Bridge processzorok közül lehet válogatni, azonban itt az opciók között a Core i5 mellett i7 is szerepel, valamint akár 16 GB memóriával is igényelhető a T902. Az adattárolást alapesetben egy 320 GB-os merevlemez végzi, de 256 GB-os SSD is tevékenykedhet ebben a szerepkörben. A megjelenítésért ezúttal is a HD Graphics 4000-es IGP felel.

A készülékházban elég hely maradt egy optikai meghajtó, egy második HDD/SSD, vagy egy kiegészítő akkumulátor rendszerbe illesztéséhez is. Beépített akkumulátorától a gyártó egyébként 7 óra 40 perces üzemidőt ígér. A termék csatlakozói között minden szükséges aljzat megtalálható, opcionálisan pedig a mobil adatkommunikáció 3G/4G modemmel fűszerezhető. A kávában Full HD felbontású kamera figyel. A Lifebook T902 megjelenése is a harmadik negyedévben esedékes, az alapkiépítésért 1899 dollárt fog kérni a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés