Fujitsu Stylistic M532 tablet munkához és kikapcsolódáshoz

A Fujitsu az idei MWC keretein belül Barcelonában bemutatta legújabb tabletjét, mely bár hardveres felépítése szempontjából nem igazán tér el a többi piacon található terméktől, a gyártó azonban mégis mondhatni más szemszögből közelíti meg a tábla koncepciót. A Stylistic M532 tablet ugyanis elsősorban mint munkaeszköz lett bejelentve, mely természetesen egy dolgos nap után nem riad vissza egy kis szórakozástól sem.


[+]

A központi egység szerepében egy NVIDIA Tegra 3 SoC munkálkodik 1 GB memóriával (LPDDR2) és 32 GB háttértárral (eMMC) karöltve. LED-es háttérvilágítású, 10,1 hüvelykes kijelzőjének felbontása 1280x800. 8 MP-es autófókuszos hátlapi kamerája LED-es villanót is kapott, és a kötelező előlapi egységről (2 MP) sem feledkeztek meg. Csatlakozói közül érdemes megemlíteni, hogy microSD memóriakártya mellett egy SIM kártyát is fogad, vagyis 3G (HSPA+) modem is található a fedélzeten, a dedikált HDMI aljzat viszont kimaradt a repertoárból (micro USB portról persze ez is megoldható). A már említett modemen kívül a teljes körű vezeték nélküli kommunikáció érdekében IEEE 802.11a/b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 3.0 modult is kapunk.


[+]

Ezek alapján egy jó képességekkel rendelkező, de teljesen átlagos tablet specifikációja rajzolódik ki, így jogosan merül fel a kérdés, hogy a Stylistic M532 tábla mitől is lesz üzleti eszköz? A kétféle dokkoló (állvány és bölcső) is jó szolgálatot tehet, de a „munkakedv” inkább a gyárilag mellékelt szoftverekben keresendő. Az Android 4.0 (ICS) operációs rendszert alapból olyan alkalmazásokkal egészítették ki, melyek elősegítik a vállalati informatikai infrastruktúrába való integrálódást, ezzel is növelve a hatékonyságot és a produktivitást. Ilyen például a virtuális asztali infrastruktúrához (VDI) nyújtott hozzáférés lehetősége (Citrix, VMware és Microsoft), így az adatok és programok távoli elérése tovább növeli a rugalmasságot. Hasonlóan említhetnénk a dokumentumok, címlisták és levelezések kezelésével kapcsolatos lehetőségeket is.


[+]

A Fujitsu Stylistic M532 tablet hivatalos érkezési dátuma és vételára még ismeretlen, de egyes források szerint március 1-jén kerülhet a boltok polcaira 550 eurós árcédulával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés