Furcsa dobozban kerültek piacra hatmagos Ryzen CPU-k Kínában

Persze végeredményben mindenki azt kapja, amit rendelt, csak a körítés lehet meglepő.

Érdekes processzor bukkant fel Kínában, legalábbis a doboz szempontjából, ugyanis a HKEPC a Facebook oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy egy Ryzen 5 3600-as CPU-ra leadott rendelés után a terméket furcsa csomagolásban kapták meg. Egészen konkrétan egy Ryzen 3 3200G-s SoC APU-khoz tervezett csomagolás rejtette a hatmagos modellt.


(forrás: HKEPC Facebook) [+]

A HardwareTimes információi szerint a dobozcsere oka állítólag az volt, hogy a Ryzen 5 3600-as CPU, év közepére vonatkozó eladásai váratlanul nagyok voltak Kínában, amit a processzor szintjén ugyan tudtak tartani, de nem volt elég Ryzen 5 3600-nak tervezett doboz. Emiatt Ryzen 3 3200G SoC APU-knak szánt csomagokba helyezték a termékeket, és a matricával jelölték, hogy milyen CPU-ra számíthat a vásárló. Igen ám, de az APU-khoz szánt doboznak a része az integrált Radeont hirdető felirat, amit nem takartak le, így egymásnak ellentmondó információ került a termékekre, hiszen a matrica kiemelte, hogy a dedikált grafikus vezérlő nem opcionális, hanem egyenesen kötelező.

Persze végeredményben mindenki azt kapta, amit rendelt, de az efféle akciók sosem szerencsések, mert félreérthetők a potenciális vásárlók, illetve akár a viszonteladók számára is. Azt sem tudni, hogy hány raklapot érintett a dobozcsere, de annyi biztosnak tűnik, hogy csak Kínában fordult elő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés