Gamer külső adattárolók a Western Digitaltól

Az új WD_Black széria konzolokhoz és PC-hez is felsorakoztat USB-s merevlemezeket és SSD-ket.

A múlt heti, My Passport sorozatot érintő frissítés után ismét hallhatunk a Western Digital felől, ezúttal a játékosokat megcélzó WD_BLACK termékcsalád kapott néhány új tagot.


[+]

Az újdonságok listáján ár szerinti növekvő sorrendben első a P10, melynek burkolata alatt 2, 4 vagy 5 TB-os, 2,5 hüvelykes merevlemez dolgozik, a gyártó által megadott 140 MB/s-os maximális tempót pedig egy USB 3.1 csatlakozón keresztül vihetjük át konzolunkra vagy számítógépünkre. A P10-ből létezik Xbox One-hoz dedikált verzió is, mely csupán a burkolaton elhelyezett logóban különbözik az alapmodelltől, mellette pedig a dobozban találunk egy 2 hónapos Game Pass Ultimate előfizetés beváltására szolgáló kódot. A vételár kapacitástól függően 90, 130 és 150 dollár.


[+]

A D10 már inkább az asztali gépet használók számára lehet érdekes, hiszen két külön USB 3.1 kábelre van szükségünk a használatához, az egyik az adatátvitelért felel, míg a másik az áramellátást biztosítja. Ezért az apró kellemetlenségért talán kárpótol merevlemez házába épített vezeték nélküli töltő, melyen keresztül például az arra alkalmas telefonunkat tudjuk ellátni energiával. A D10-ből szintén két verzió készült, az olcsóbb, 200 dolláros modell 8 TB-os kapacitással bír, az Xboxos kiadáson pedig 12 TB tárhellyel gazdálkodhatunk, így a 100 dollárnyi felárat nem csak a plusz logó és a mellékelt 3 hónapos GPU előfizetés indokolja.


[+]

Bár egyelőre hivatalosan még nem kapható (ezért árazása sem ismert), a szintén új P50-ről is megosztottak némi információt. Hordozhatóságra kihegyezett eszköz lévén 2,5 hüvelykes merevlemez helyett egy M.2-es NWMe SSD-t rejtettek a borítás alá, ezzel is csökkentve a ház méretét, így akár zsebben is elférnek majd a játékaink.A meghajtó 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os kivitelekben lesz elérhető, csatlakoztatásukhoz pedig elegendő lesz egy darab USB 3.2 Gen 2x2 kábel is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés