Két darab, eltérő teljesítményű GeForce MX250 van a piacon

Az egyik 10, míg a másik 25 wattos fogyasztású, és ez nyilván hatással van a teljesítményre is.

Az NVIDIA nagyjából másfél hónapja mutatta be a GeForce MX250-es mobil grafikus vezérlőt, amelyről az alábbi hírben be is számoltunk. A megadott adatok tekintetében látható, hogy órajeleket nem közöltünk, ami arra vezethető vissza, hogy erre vonatkozóan az NVIDIA sem ad meg semmit. A lényeg itt az, hogy a GeForce MX250-et úgy kell paraméterezni, hogy maximum 3,5-szer legyen gyorsabb az Intel Core i5-8265U IGP-jénél. Itt meg van határozva, hogy milyen mérés során, csak ez nincs a vásárlók orrára kötve.

A NotebookCheck nemrég felfedezte, hogy két darab, eltérő teljesítményű GeForce MX250-et használnak a gyártók. Ezek közül a normál, 25 wattos verzió tekinthető alapértelmezettnek, de van egy 10 wattos opció is, amely nagyjából 30%-kal lassabb. Ezek eszközazonosítója rendre 1D13 és 1D52.

Tulajdonképpen ez a szituáció már a GeForce MX150 esetében is létezett, és most is egy aprócska részlet menti meg az érintetteket a nem túl szerencsés kategorizálástól. Az NVIDIA ugyanis a megadott Intel IGP-hez mért teljesítményelőnyt maximális értékben határozza meg, tehát a lassabb GeForce MX250 is teljesen elfogadott modell, ugyanis biztosan nem gyorsabb az alapértelmezett verziónál, tehát a legfőbb kritériumnak megfelel.

Jogi szempontból ez megint kikezdhetetlen, az viszont már más kérdés, hogy a vásárlók dolgát megnehezíti, hiszen figyelni kell arra, hogy az adott, GeForce MX250-es dedikált GPU-t tartalmazó notebookban melyik verzió van.

Előzmények

Hirdetés