Vihetik a GeForce Now technológiát a telekommunikációs cégek

Az NVIDIA a nagyhalak helyett a kishalakat vette célba a felhős játékszolgáltatásával.

Az NVIDIA bejelentette a GeForce Now kiterjesztését. A GeForce Now Alliance lényegében egy új lehetőséget kínál a telekommunikációs cégeknek, amelyek gyakorlatilag megkaphatják a teljes technológiát a hardvertől a szoftverig, hogy kiépítsék a saját, úgymond másolatukat a célzott földrajzi területükön belül.

Ezzel a lépéssel rengeteg időt és energiát spórolhatnak meg a saját felhős játékszolgáltatásban gondolkodó telekommunikációs vállalatok, hiszen gyakorlatilag egyben vehetnek egy teljes csomagot, amit lényegében csak telepíteni kell, a szoftveres háttér már adott, illetve kitesztelt is. Arról nyilván minden partner maga dönt, hogy mekkora kapacitást építenek ki az adott piacra, ez nagyban függ a várható előfizetők számától.

Az NVIDIA ezzel a lépéssel elkezdett vadászni a kishalakra, miután a Google, a Microsoft, illetve a Tencent nem igazán érdeklődik a felhős játékszolgáltatásokhoz szánt hardvereik iránt. Ez egyébként nem egy rossz stratégia, hiszen a technológia adott és működik, már csak el kellene adni valakinek. Ráadásul ha figyelembe vesszük a telekommunikációs cégek helyzetét, számukra pont az ilyen készre fejlesztett rendszerek az ideálisak, hiszen messze nem rendelkeznek olyan anyagi háttérrel, amivel az előbb említett óriásvállalatok.

Az NVIDIA már szert is tett két partnerre: a SoftBank Japánban, míg az LG Uplus Dél-Koreában építi ki a saját felhős szolgáltatását a GeForce Now alapjaira. Apróbb különbségek egyébként lesznek az úgymond gyári rendszerhez képest, ugyanis régiós szintű csomaggal az adott terület igényei számítanak igazán, tehát a játékkínálat tekintetében egyedi döntésekkel érdemes számolni.

A fentiekhez kapcsolódik a GeForce Now SDK bejelentése. Azzal, hogy az NVIDIA-tól lényegében megvásárolhatóvá vált a technológia, annak független kihasználásához egy szoftverfejlesztői csomagra is szükség van, és a vállalat ezt biztosítja a partnereinek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés