A Genius furcsa Pen Mouse egértollja most még kezesebb

A Genius Pen Mouse már egy ideje elérhető, azonban a gyártó most kicsit átdolgozta a furcsa jószágot, hogy még kényelmesebb és precízebb legyen. A hivatalos teljes nevén Wireless Comfortable Pen Mouse egy olyan optikai egér, amely toll formájú, ezzel az átlagos, asztalon taszigálós egerekhez képest egy teljesen más navigációs élmény nyújt.


[+]

A koncepció lényege, hogy bármilyen felületen használható, vagyis nem kell feltétlenül az asztal lapjánál leragadnunk, egerészhetünk a ruhánkon, a másik tenyerünkön vagy éppen a kanapé karfáján. A szenzor maximális felbontása 1200 cpi, ami ha túl gyorsnak bizonyulna, akkor 800 vagy 400 cpi-re redukálható. A hagyományos balgombos kattintás egy enyhe lefelé irányuló nyomással valósítható meg, míg a jobbklikk dedikált gombot kapott a toll orrában. Természetesen a görgetésről sem feledkeztek meg, a scroll gomb megnyomása mellett a toll vízszintes vagy függőleges mozgatásával érhető el a kívánt irányú görgetés.


[+]

A Pen Mouse egy 2,4 GHz-es, kifejezetten apró adóvevőn keresztül kommunikál a számítógéppel, amely az USB portba dugva alig lóg ki pár millimétert, így akár szállítás közben a notebookban is hagyhatjuk. A formabontó mutatóeszköz táplálása egy AAA méretű elemről történik, ennek várható élettartamát nem részletezik, azt azonban igen, hogy a toll automatikusan kikapcsol, ha nem észlel aktivitást, majd bármely gomb megnyomásával ismét azonnal használatba vehető. A gyártó állítása szerint nem csak HTPC irányításához vagy prezentációs segédeszközként teljesíthet jó szolgálatot, de a csuklófájdalommal küszködők is alternatívát találhatnak a tollban, valamint olyan fogyatékkal élők navigálását is megkönnyítheti, akik számára egy normál egér használata nehézkes vagy teljesen lehetetlen. A gamer társadalom nem meglepő módon nem áll a célkeresztben, de még az is lehet, hogy bizonyos játéktípusoknál beválhat.


[+]

A Genius Wireless Comfortable Pen Mouse vételára 49 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés