Magyarázkodásra kényszerült a Gigabyte az érkező Ryzen kapcsán

A vállalat idei startot vizionált, de valójában nem tudják, hogy mikor érkezik a rendszer.

A Gigabyte szerverekkel foglalkozó Giga Computing üzletága nemrég egy olyan közleményt élesített, amelyben a Socket AM5-ös tokozást használó platform kapcsán megemlítették, hogy az AMD 2025-ig biztosan ellátja processzorokkal a rendszert. Ez eddig rendben is van, mert ezt maga a vörös oldal jelentette be, de a vállalat partnere arról is írt, hogy idén érkezik a következő generációs Ryzen. Utóbbit hivatalosan az AMD sehol sem említette még meg, ami kellemetlen helyzetet eredményezett.

A Gigabyte utólag tisztázta, hogy az eredeti közleményük szóhasználata tévedés volt, és valójában nem tudnak arról, hogy a Ryzen 7000-es sorozat utódja mikor érkezik.

Az ilyen esetekben persze mindig felmerül a kérdés, hogy az AMD partnere tényleg nincs tisztában a tervekkel, vagy pusztán arról van szó, hogy az ilyen bejelentéseket a termék tervezőjének kell megtennie, így például a Gigabyte nem jogosult arra, hogy idő előtt bármit is eláruljon. Az egész nyilván probléma az érintett cégeknek, és utólag persze korrigálni kell a hibát, de meglehet, hogy nem pusztán téves szóhasználatra vezethetők vissza az eredeti sajtóközleményben leírtak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés