Globalfoundries: célegyenesben a 14 nm-es LPP node

A GlobalFoundries bejelentette, hogy hamarosan megkezdik a kísérleti gyártást a 14 nm-es LPP node-on, amely a Samsungtól licencelt technológiára alapoz, és az aktuálisan használt LPE node-nál jobb képességekkel rendelkezik. A jelenlegi adatok szerint az LPP node-ra van nagyobb igény, ami persze várható volt, hiszen ez egy jobban optimalizált opció. A tömeggyártás a következő év elején esedékes, amely nagyjából megegezik azzal, amit a GlobalFoundries korábban ígért.

Jó hír, hogy a GlobalFoundries és a Samsung az együttműködés jegyében stratégiai előnyhöz jut a konkurensekkel szemben, mivel mindkét cég ugyanazt a két node-ot fogja használni, így nagyon egyszerű egy lapkát átvinni a Samsungtól a GlobalFoundries gyártósoraira és fordítva. Emiatt a partnerek gyorsan juthatnak nagyobb gyártókapacitáshoz, ha az eredetileg bérelt gyártósorok nem elegendők. Ennél is jobb hír, hogy a GlobalFoundries szerint a 14 nm-es LPP node kihozatala a tervezettnél jobban alakul. Ennek az alapja a GlobalFoundries által készített prototípus lapka, amelynek a teljesítménye is majdnem a tervezett szinten van. Ez biztató lehet a két bérgyártó partnerei számára.

Arról nincs információ, hogy konkrétan milyen lapkák érkeznek, ezek bejelentése ugyanis a GlobalFoundries szerint a partnereikre tartozik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés