CES 2020: a gumidóméval vetekedhet az új Cherry kapcsoló ára

A Cherry hamarosan piacra dobja az MX Redhez hasonló, ám annál olcsóbb mechanikus kapcsolóit.

A mechanikus billentyűzetek sokáig a vastagabb pénztárcával megáldott vásárlók játékszere volt, az utóbbi években azonban a Kailh és Outemu kapcsolók elterjedésének köszönhetően már az olcsóbb modellek is a gumidómoknál komolyabb mechanikát kaphattak, még ha árban még mindig nem is veszik fel a versenyt ezekkel a megoldásokkal. Nem úgy a Cherry, aki új, Viola névre keresztelt switchének bemutatásakor ugyan konkrét árakról nem beszélt, azt azonban büszkén hangoztatta, hogy az újdonság már elég olcsó lesz ahhoz, hogy az eddig csak szilikon belsővel szerelt klaviatúrák gyártói elgondolkodjanak a mechanikus kapcsolók alkalmazásán is.


[+]

A Viola specifikációit tekintve egyébként nagyjából megegyezik az MX Red switchekkel, vagyis 4 milliméteres teljes nyomásúttal és 2 milliméteres magasságban elhelyezett kapcsolási ponttal rendelkezik, lenyomásához pedig 45 cN erőre van szükség. Karakterisztika szempontjából lineáris megoldással van dolgunk, melyet bár a gyártó kereszt-lineárisnak hív, a lenti ábrából látható módon ez végső soron ugyanaz, annyi változással, hogy a kapcsolási pont elérésekor az ellenállás növekszik.


[+]

A műanyagból készült kapcsolóház átlátszó felső rész kapott, ezzel lehetővé téve az RGB LED-ek beépítését, a kupakokat pedig a szokásos, kereszt alakú rögzítőelem tartja a helyén. Arról nem szól a fáma, hogy a Violával megtömött billentyűzetek mikor és milyen áron kerülnek majd a boltok polcaira, de remélhetőleg erre már nem kell sokat várnunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés