Vezeték nélküli perifériacsomag a Cherrytől

A Cherry Gentix Desktop szettben található egér és billentyűzet irodai használatra lett tervezve, elemeket pedig állítólag csak 3 év után kell bennük cserélni.

Visszafogott árazású perifériacsomagról rántotta le a leplet a Cherry, hiszen a Gentix Desktop névre hallgató pakk mindössze 45 eurót kóstál. A német gyártót a legtöbben talán mechanikus kapcsolóiról ismerik, ám érthető okokból a csomagban található billentyűzet egy egyszerű, gumidómos megoldás, kiegészítve néhány, irodai használat során hasznos funkcióval.


[+]

Utóbbiak közé tartoznak például a multimédiás vezérlőgombok, illetve az a négy extra billentyű, amelyek segítségével elindíthatjuk a böngészőt, a levelezőklienst, vagy a számológépet, illetve azonnal lezárhatjuk a számítógépet, kiváltva ezzel a Windows + L billentyűkombinációt. Érdekesség még, hogy a Caps/Num/Scroll Lock gombokhoz tartozó állapotjelző LED-ek magukon a gombkupakokon kaptak helyet, de a mérnökök a stabilitást is megpróbálták növelni egy átlagos klaviatúrához képest, méghozzá egy harmadik láb felszerelésével a billentyűzet alján.

A Gentix Desktop csomag része még egy 92 grammos, vezeték nélküli egér is, amely a két fő gombon és a görgőn kívül még két extra gombbal is rendelkezik, burkolata alatt pedig egy 2000 DPI érzékenységű érzékelő dolgozik, amelyet a görgő mögötti kapcsolóval 1000 DPI-re is átállíthatunk. Mindkét eszköz egyetlen, 2,4 GHz-es, USB-s vevőegységen keresztül kommunikál számítógépünkkel, míg energiaellátásuk a mellékelt ceruzaelemekre van bízva, utóbbiak esetében a gyártó 3 éves üzemidőt ígér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés